Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odblokovat darovaný iPhone 6?

Od: vitovec® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den!

Kamarád ze Švýcarska mně daroval celkem "zánovní" telefon Apple iPhone 6, který mu zůstal, když k nové smlouvě dostal nový iPhone 11. V telefonu ale zůstalo nastavení operátora Swisscom, aktivovaná služba "Hledat iPhone", zapnutý zámek aktivace at.d. Archivaci přístupových údajů a hesel neřešil, již je nemá. Těmito "detaily" se nezabýval, u operátora mu vždy vše ochotně nastavili, on jen platil, telefonoval, mailoval, "internetoval" a fotil.

Lze zde u nás nějakým způsobem telefon vrátit do "továrního nastavení", aby byl použitelný s kartou O2? Nebo nezbývá, než mu jej vrátit, aby vše vyřídil v Zurichu u Swisscomu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

micin
hodnocení

9x

Nelze. Pokud to neví ani on, nenastaví to nikdo, ani ten operátor. Potřebuješ jeho heslo do iCloud účtu, to znát musí...

hodnocení

Dobrý den p."micin"! Děkuji za snahu pomoci radou. Myslel jsem, že hlavní problém bude u operátora s odblokováním dotovaného telefonu pro použití u jiného operátora. To, že by dárce mohl přes iCloud telefon sledovat, nebo blokovat nepřipadá v úvahu. Pokud by přihlašovací údaje dodatečně objevil, tak by mně je předal a hotovo. Telefon mu vrátím, zanedlouho se vrací domů a snad ty údaje někde najde, možná mu je ve Swiscomu někam na průvodní doklady napsali. Do nového telefonu přenesli Sim, data a další údaje, možná že jej nastavili stejně. On si pamatuje jen heslo na aktivaci telefonu po vypnutí. O nějaké funkci iCloudu nic neví. Tak tam zajde a nějak to s nimi pořeší. Buď odblokovaný a do továrního nastavení převedený telefon na podzim znovu přiveze, nebo jen 4. roky starý telefon skončí v elektroodpadu jak měl ostatně původně skončit. Na mne si s ním vzpomněl, když věděl, že stále, po seniorsku používám starou tlačítkovou Nokii.

daniela1
hodnocení

4x

Jenom bych k tomu doplnila, že pokud má telefon legální původ, dá se blokace iCloudem vyřešit i na dálku.

Přístupové údaje - mail je vidět ve Find My iPhone, heslo si jde obnovit. Pokud je přihlášení správně nastaveno, ani ztráta přístupu k mailu není problém. Pak stačí odebrat zařízení z účtu a mělo by být hotovo. Co funguje jistě a okamžitě, je přihlášení přímo v zařízení.

Nastavení operátora Swisscom... Jaké nastavení? Blokace na operátora? Jestli je telefon blokovaný na operátora, pak to iCloud ani tovární nastavení nevyřeší.

Nic z toho samozřejmě nefunguje pro kradené telefony.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

priste budes vedet ze kradene mobily se az tak nevyplati, kdyz uz "kamarad" ktery ho nejaky ten patek vlastne nic nevi

inspa*

Těchto příběhů o darech od kamarádů, co náhle trpí amnézií a nepamatují si svá hesla už jsem slyšel. :-D Může si filuta s takovým telefonem teď leda vypodložit stůl a pamatovat si, že krást se nemá a s kradenými věcmi za super nereálnou cenu se neobchoduje.

hodnocení

Dobrý den! Vážení pánové "jurajjuraj" a "inspa".

Máte bod! Když jsem sem můj dotaz dával tak mne napadlo, najde se, jako někdy v jiných vláknech zase nějaký "momentálně zaostalý" chytrolín, který neporadí, ale vyplácá se své, asi pošramocené ego a zaútočí bajkou o ukradeném mobilu. I stalo se. O vaší pošramocené mentální bystrosti svědčí i to, že předpokládáte že osoba, která se na poradně velmi často pohybuje se bude ptát na způsob legalizace kradeného mobilu. To je ubohé!

jezevec*
hodnocení

1x

Hele, já vím, že tohle zavání podezřením na ne úplně legální původ telefonu, ale taky to tak nemusí být. Kdysi dávno jsem si koupil iPhone (už je to fakt nějakých 10, možná 12 let, model tuším SE, jestli je to možný). Všichni si ho hrozně pochvalovali, moje nadšení po roce vyprchalo, odložil jsem ho a koupil si zase telefon s androidem. Vloni v létě jsem ho chtěl darovat mojí mámě, který telefon zdechnul. Samozřejmě jsem si na žádný heslo nevzpomněl, někam jsem si je tenkrát určitě napsal, ale netuším kam, nikdy jsem žádný cloudy apod. nepoužíval. A tak jsem zašel k operátorovi a následně i do Apple, jestli s tím dokážou něco udělat. No, hádej co mi řekli... Bez hesla ani ťuk!
Mám ho tu v krabici dál...*smich*

Tohle je naprosto přesný, stejnou krabici mám také. V ní pár mobilů, které poněkud zastaraly a už je nenahodím. A kradené nejsou...*smich*. Až bude čas, vyrvu z nich kamerky a zkusím je zprovoznit (plán na dlouhé zimní večery...).

hodnocení

0x

A nešlo by to podle tohoto návodu? Já jsem to řešila taky na mobilu po bráchovi, hledala jsem, jak na to, ale pak jsem se na to vybodla a mobil dala do šuplete.

support.apple.com/...

tc
hodnocení

0x
support.apple.com/...
Tohle nepomůže?

hodnocení

Dobrý den! Děkuji všem za rady a snahu pomoci. Těm, kteří mne zde podezřívali ze zlodějny to nakonec odpouštím, možná mají osobní zkušenost s tímto druhem činnosti, nebo mají nějaký nevyřešený osobnostní a životní problém.

Telefon vrátím dárci a ten se to pokusí vyřešit s původním operátorem. Vybavuje si pouze aktivační heslo, ostatní snad dodatečně najde a dobře to dopadne. Podle rad a informací je to zřejmě jediná možnost nápravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]