Nejste přihlášen/a.
Krásný dobrý den všem skvělým rádcům, kteří jsou ochotni ostatním poradit ♥
Jdu s dotazem týkajícím se TV.
Hledám zařízení ( cenově dostupné - čím levnější, tím lepší ), jenž je schopné nahrávat pořady a filmy hrané na TV.
Je 1 z následujících 2 přístrojů pro toto vhodný a Vámi doporučitelný? Po kterém ( / nějakém jiném ) sáhnout? Obsah se bude nahrávat přímo do zařízení, kde zůstane uloženo? "Kolik "se tam toho vleze? A lze to přenést na flash disk / externí úložistě, pokud si přikoupím Evolveo WiFi 3055/...?
( Předpokládám, že je nutné mít u těchto přístrojů v době nahrávání obsahu právě vysílaného pořadu zaplou TV (?) )
Hrozně moc a moc děkuji za cenné postřehy a rady ♥
Mějte krásný den
Hledám zařízení ( cenově dostupné - čím levnější, tím lepší ), jenž je schopné nahrávat pořady a filmy hrané na TV...odpověď: Myslíte záznamové zařízení, úložiště; televize vám hraje, chcete pouze někde uložit třeba filmy a později si je přehrát. Pro Smart tv viz níže (pokud jsem otázku dobře pochopil)
Je 1 z následujících 2 přístrojů pro toto vhodný a Vámi doporučitelný? odpověď: NE Po kterém ( / nějakém jiném ) sáhnout? odpověď: po externím HDD, NAS Obsah se bude nahrávat přímo do zařízení, kde zůstane uloženo? odpověď: do přístrojů z těch z vašich odkazů NE "Kolik se tam toho vleze? odpověď: do přístrojů z těch z vašich odkazů NIC A lze to přenést na flash disk / externí úložistě, pokud si přikoupím Evolveo WiFi 3055/...? odpověď: už to budete mít na přenosném HDD. Přečtěte si třeba toto... případně doplním, s rádci doplníme
Ještě doplním; tady pro Samsung. Dejte typ tv a poskytovatele signálu...možná pomůže ...
To co ty chceš, budeš asi těžko shánět.
Takže si napřed zkus ujasnit co chceš a kolik jsi ochoten za to zaplatit.
Určitě existují přijímače televizního signálu s možností nahrávání. Někdy se ale pořad nahrává v zakódované podobě a jde přehrát pouze na zařízení, na kterém byl zaznamenán a pouze po omezenou dobu.
Pokud chceš nahrávat, tak zařízení musí mít možnost zabudovat disk nebo připojit disk k rozhraní USB. Při vestavěném disku v zařízení ti odpadá úzké místo přes "pomalé" rozhraní USB. Při připojení externího disku záleží na přenosové rychlosti USB rozhraní. Vždycky se ale musí pevný disk nebo flash-disk před prvním použitím naformátovat. A dost často jsem četl o tom, že zformátované zařízení už pak není čitelné po připojení k počítači.
Přes wifi modul bych rozhodně nahrávané programy nepřenášel. Množství přenášených dat je obrovské a při zarušené wifi síťi může trvat přenos jednoho pořadu třeba i několik hodin.
Velikost nahrávky je také závislá na kvalitě vysílaného programu a nejde říct kolik nahrávek se ti někam vejde.
Já doma používám NAS zařízení připojené do domácí počítačové sítě pomocí ethernetového kabelu. Komunikace po kabelu je mnohem spolehlivější než přes wifi. Ale samo že cena toho zařízení + disku je vysoká.
Takže pro nějaké levné řešení můžeš použít set-top-box s možností nahrávání a flash-disk nebo externí hard-disk. Ale u toho musíš počítat i s nějakými omezeními.
Moderne TV s Androidom (Sony) alebo niecim Smart (Samsung, LG) umoznuju nahravanie na externy disk pripojeny do USB. Nahravka sa da aj nacasovat, obrazova a zvukova cast je vypnuta, napr 3:00 v noci, bezi len tuner a procesor. Z dovodu autorskych prehravanie vylucne na danom zariadeni, inde uvidite len subor na disku, obsah je kodovany. Nahravat sa da aj pocas pozerania TV, bud pozerany program (ak ma TV jeden tuner) alebo lubovolny (ak ma 2 tunery). Nahravanie nefunguje z externehio zdroja HDMI signalu.
Rovnako vedia nahravat na externe medium rozne externe STB.
Já používám televizní USB tuner do počítače (původně určený pro mobily). Maxxo DVB-T2, s redukcí na USB a software Sichbo. Nemusím to nikam převádět, rovnou se to uloží do PC a pak už s tím můžu provádět co chci.
Moc nenahrávám, ono tak nějak není moc co nahrávat, ale jako nejjednodušší se mi jeví nahrávat přes AVerMedia a Kaffeine přímo do počítače. Pak oříznu pomocí Avidemux začátek a konec, případně reklamu, to je i s uložením práce na pět minut. Pohodlnější nežli nahrávat přes set top box.
jenyk® - s tunerem EVerMedia mám špatné zkušenosti (dvakrát jsem ho vrátil), nakonec jsem našel ten co zmiňuji výše. Pro úpravu používám VideoRedo TV suite.
Nahrávání umožňuje téměř každý set top box. Televizor nemusí být zapnutý, protože signál z antény se přivádí přímo do tuneru set top boxu. Nahrává se do připojené paměti. Nenlevnější je mikro SD ve čtečce. Lze levně koupit v Číně. Spíš než na cenu a značku bych se soustředil na počet programovatelných pozic a dostupnost firmware na stránkách výrobce. Velice praktický je dvoutunerový set top box, protože umožňuje současně nahrávat dva pořady ze dvou multiplexů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.