Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý drátový reproduktor s volume

Od: martis odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Mohl by mi někdo doporučit malý reproduktor do auta místo stávajícího (viz obrázek)? Potřebuji na něm regulaci hlasitosti, protože tento jde na MAX a dost rezonuje. Je to jen pomocný reproduktor pro handsfree, když je do reproduktorů pouštěné rádio. Při telefonování ho lze použít samostatně s tlumeným rádiem nebo přepnu na AUX, kam mám připojené android rádio, tím bych zvuk telefonu měl v reproduktorech rádia a tento malý bych potřeboval ztlumit nebo úplně vypnout, aby tolik nekřičel. Bohužel je to systém Renault a nedokázal jsem originální rádio obejít, navíc s tímto android rádiem byla i vhodná kaplička pro uchycení. Hledáním jsem strávil už hodiny a ani oslovení prodejci mi nedokázali pomoc. Patrně mě nenapadá vhodné slovní spojení pro vyhledávání, protože vše je s bluetooth apod.

Moc díky.

Malý drátový reproduktor s volume

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podívejte na odkaz dexon.cz/... nejsem sice zastáncem takovéhoto řešení, ale ve vašem případě by mohlo být dostačující, lze i vypnout, je s vypínačem. Až na tu cenu.. jedině pohledat jinde, stačí na mnohem menší příkon než 30W, bude i levnější. Prostě zapojit před repro do série..
doplněno 26.04.21 14:39: Zkuste tento, těch pár desetin Wattu vydrží, je malý a měl by se do bedny vejít...
doplněno 26.04.21 14:40: A odkaz m.svetsoucastek.cz/...
martis
hodnocení

Děkuji moc za odpověď. Raději bych řešil náhradou celého reproduktoru, i když i tuto variantu jsem také uvažoval, ale spíše nějakým menším potenciometrem, který by mohl vlézt k reproduktoru do obalu, nebo v případě lepšího vzhledu připevnit na bok reproduktoru. Už teď nepůsobí reproduktor na palubní desce dobře a proto jej mám na oboustrance u pravého kolena z boku středového panelu pro autorádio.

martis
hodnocení

To už vypadá zajímavěji, moc Vám děkuji a přeji pěkný den.

hodnocení

0x

A proč vymýšlíte složitosti, když použijete připojení telefonu do autorádia pomocí bluetooth, tak se automaticky při hovoru rádio samo ztlumí, zvuk telefonu slyšíte z repráků rádia a po ukončení hovoru se zvuk rádia obnoví.

martis
hodnocení

Android rádio (bohužel čínské, originál by nenabízel takové možnosti a vyšel by na několikanásobek ceny, jen kaplička pro větší displej stojí 9.000,-) nešlo standardně připojit k reproduktorům ani propojit s původním spodním rádiem, aby nahradilo horní panel rádia a spolu s ním spolupracovalo (renaultové systémy autorádií - dole rádio s ovládáním, nahoře zobrazovací panel s dalším ovládáním). Jedinou variantou připojení ke spodnímu rádiu a tím k reproduktorům byl AUX. Telefon se k android rádiu připojí přes bluetooth, ale standardní poslech rádia lze jen přes původní spodní rádio, tím ale nepůjde telefon do reproduktorů, protože je vypnutý AUX - horní android rádio posílá zvuk jen do malého reproduktoru.

Při zapnutém AUX, aby to fungovalo, jak myslíte, lze rádio poslouchat přes aplikace jako PCradio s připojením přes wifi hotspot. To používám na delší vzdálenosti pro zdlouhavé spojování před jízdou. Stejně ale zvuk jde jak do reproduktorů auta, tak do tohoto malého, který řve tak, že přehlušuje normální poslouchatelnou hlasitost reproduktorů auta. Kdybych provozoval jen takto, tak jej odpojím a je to, ale abych před jízdou po městě nebo jen pár km nemusel zapínat wifi hotspot a připojovat Android rádio, stačí mi jen standardní přes originál připojenou anténu (tu nelze připojit k Android rádiu).

Snad jsem to objasnil srozumitelně. Dost jsem se s připojováním natrápil a auto nechával u automechaniků i u místního vyhlášeného odborníka na auto elektroniku. Bohužel čínští pracovníci udělali připojení, které bylo určeno pro novější verzi vozidla s jinými vyvedenými konektory ze spodního rádia (u něho jsou klasicky ISO), kdy android rádio nahradí jen horní panel.

OK, je to obsáhlý elaborát. Napadlo mě, zda by nepomohl některý transmiter. Na trhu jsou od různých výrobců a i s různými funkcemi. Třeba něco zde.

martis
hodnocení

Je to elaborát, to máte pravdu. Transmitery jsem zkoušel a moc jsem s nimi spokojený nebyl. Toto ve výsledku není zas tak špatné řešení. Je to plnohodnotný android, takže lze cokoliv doinstalovat. Má to navigaci, připojil jsem k tomu zadní kameru..a výhoda je u té apk PCradio, že žere velice málo dat (asi 50MB za hodinu) a není problém s anténovým signálem. Data si načte dopředu pro případné horší pokrytí mobilního signálu. Při poslechu originálního rádia je AUX vypnutý, tedy android rádio zvukově odpojené od reproduktorů, komunikuje jen tímto malým ... že zvoní telefon. Rádio mám jen slabě, takže mi stačí hovor jen přijmout, nebo před zvednutím zapnu AUX a mám telefon i ve všech reproduktorech, ty ale ten malý hravě přeřve.

Jen odbočím, další muka byla s navigací. Málokdy se zařízení připojilo k satelitům pro nastavení na čínské servery. Po resetování souboru agps se to také nechtělo připojit, zkoušel jsem i různé aplikace s fixem. Našel jsem nakonec variantu apk GPS theter, která musí být krom v zařízení i v mobilu. V mobilu se nastaví výstup, v zařízení vstup a přes wifi hotspot mobil posílá souřadnice do android rádia a tím funguje navigace perfektně. Možná se provedla i nějaká přenastavení a už by to fungovalo i bez tohoto spojení, to ještě schválně vyzkouším.

Vyšlo mě to sice levněji, v originálu bych tam asi všechno ani nedostal, ale toho adrenalinu a dobrodružství kolem toho...už jen tento reproduktor a snad konečná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]