Nejste přihlášen/a.
V textové verzi databáze rychlostních kamer jsou uvedené souřadnice, typ kamery, povolená rychlost, směr měření a ještě něco (na obrázku zvýrazněno). Údajně je to jakýsi úhel. Víte někdo, o jaký úhel se jedná a co to vlastně znamená?
Jen dodám, že o odpovědi typu "možná...", "asi...", "třeba..." zájem nemám.
X = longitude
Y = latitude
TYPE = type of speed camera ( 1 - fixed speed camera locations; 2 - combined red light and speed cameras; 3 - fixed red light camera locations; 4 - section camera positions; 5 - lasers, hand-held radars and other mobile speed camera locations; 6 - railway crossing; 7 - not constant mobile locations)
SPEED = speed limit in km/h
DIRTYPE = type of direction of the speedcam (0-all directions; 1-one direction; 2-both directions)
DIRECTION = Viewing angle (between 0° and 359°, 0° - North sever, 90° - East východ, 180° - South jih, 270° - West západ)
Stačí opsat a zadat do vyhledávání. LENOST?
DIRECTION used iGO and Navitel. This is the angle, direction, of the camera recording.
Tak tohle umím najít taky. Mě ale zajímá, co konkrétně si pod tím představit. Že je to úhel vzhledem ke světovým stranám (azimut) je jasné, ale čeho úhel? (směr, kterým je kamera natočená, ze kterého mě kamera snímá, kterým vede silnice, natočení kamery vůči severu...).
Když vezmu klasický turistický kompas (nebo elektronický kompas v mobilu), sever je sever = 0°. K čemu jinému by mohlo být vztáhnutý? Někdy se uvedený směr označuje VEKTOR vztažený k definované geo-souřadnici X = longitude, Y = latitude (zeměpisná délka, zeměpisná šířka).
Užívají se i úhly podle ciferníku hodinek (ne digitálek), jež se vztahují dle zvyklosti (nejde o standard) k pozici osoby (na šesté hodině = za zády).
Úhel natočení kamery to NEmůže být. Jak by někdo mohl vědět, jak ji zrovna natočíte/upravíte i během jízdy?
"Jak by někdo mohl vědět, jak ji zrovna natočíte/upravíte i během jízdy?"
Já o koze, vy o voze. Takže doplním - nejedná se o kameru v autě, ale o stacionární kamery v terénu, měřící rychlost. Jejich poloha, úhel snímání i natočení vzhledem k severu je pevně dané. Ty asi budu těžko otáčet já během jízdy okolo.
Asi zbytečné Vám odpovídat. K podstatě dotazu jsem odpověděl, když se vám nechtělo hledat nebo neznáte jak hledat. Uvádím příklady, nevím, kde ji máte, zda na mobilním zařízení, dronu...
Zřejmě mě nepochopíte, tak teda naposled.
Nemám žádnou kameru! Ani na dronu, ani v mobilu, ani v autě, ani nikde jinde. Těch kamer je v ČR něco přes 1000, patří obcím (možná policii, nebo kdo ví komu), visí někde u silnice a měří rychlost projíždějících aut. Jejich umístění a parametry jsou uvedené v textovém souboru, staženém z Internetu (14.041336,50.652615,1,50] ,2,170). Tyto údaje obsahují pro každou z těch kamer celkem 6 položek.
1. 14.041336 = severní šířka
2. 50.652615 = východní délka
3. 1 = typ kamery (semafor, okamžitá rychlost, úsekové měření...)
4. 50 = hlídaná rachlost
5. 2 = směr měření (můj směr / protisměr)
6.170 = ? (azimut)
A já se ptám - co znamená ono poslední trojčíslí? Že je to azimut je mi jasné, co je azimut vím taky. Ale ptám se: čeho to je azimut?
Nic víc, nic míň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.