Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SMS chodí do starého mobilu

Od: jjjj odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, zkusím polopatě.
Dcera mobil Lenovo, já nově Poco (Xiaomi). Všem a všichni se dovolali, jen já dceři ne. Cosi jsmpoe změnili a vyřešili.
Nyní si koupila dcera iPhone. SIM přemístila tam, vše funguje ok. Jen já nemůžu posílat prozměnu SMS - ona mi pošle z iPhone SMS, já odpovím a moje odpověď skončí neuvěřitelně v jejím starém Lenovo, kde není ani SIM. Dnes mi říkala, že už ani tam ne. Netušíte prosím, kde je chyba? Poco? Lenovo? Operátor? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

3x

nejspíše si pletete SMS, iMessage, WhatsApp, Viber, etc?

Sms chodí vždy minimálně tam, kde máte SIMkartu volaného (+iPhone ji umí přeposílat přes iMessage i jinam).

Ps: Pokud nechodí SMS na iPhone, zkontrolujte blokování

Sedněte si vedle sebe a zkuste to vedle sebe, nevěřte dceři, třeba vám jen nechce odpovídat :))

hodnocení

2x

Tazko uveritelne v takej verzii, aku tu prezentujete. SIM karta definuje telefonne cislo. Mobil bez simky umoznuje volat len na nudzove cislo 112. Z hladiska prijmu sms a hovorov je to mrtve zelezo. Pre istotu : vypnite oba mobily, ak su otvaratelne, skontrolujte, kde ja aka SIM karta, ak nie, vytiahnute SIM zo slotu. Po tejto kontrole opat vsetko zapnite.

Mobilov, ktore umoznuju tzv "virtualnu software sim" nie je vela. Desi ma vasa veta "Cosi jsme změnili a vyřešili". Co presne ste menili?

jani*
hodnocení

0x

Dobrý den, děkuji Vám za odpovědi.

Druhá dcera dokázala, co my s manželem ne - přepnula moje posílání z Androidu na iPhone a dceři zablokovala na chvíli něco na starém mobilu. Přitom dceři to s jinými Androidy nedělá, mně s iPhony také ne.

UŽ JEN JAKO PERLIČKU DODÁVÁM FOTKU, že opravdu lze posílat SMS na mobil bez SIM.Poslední zprávy: Napsáno z POCO dceři ZKOUŠKA, přišlo to na Lenovo, kde vidíte, že je bez SIM karty. Poté dcera na můj pokyn napsala z iPhone dotaz (přímo přede mnou) KDY PŘIJDEŠ? Její sms dojde mně a já odepíšu PŘIJDU v 15, což dojde na Lenovo, které nemá SIM kartu.

SMS chodí do starého mobilu
ladis*

Vsak vam nahore pisu, ze SE NEJEDNA O SMS! Jedna se o nejaky jiny chatovaci system, kterym se ta zprava dostala do telefonu bez SIM. Androidy neznam.

Ale u applu si mohu nastavit, ze dosle smsky preda dale na jine zarizeni (ipad), samozrejme uz pres interni protokol (iMessage), takze u Androida asi bude take neco podobneho od Googlu?! Pokud to neni FCB Messenger ... nepouzivam neznam,

Zpráva klidně mohla jít přes internet, novější Androidy umí odesílat takzvané RCS (vylepšené SMS).

Jestli je tato funkce zapnutá, lze ověřit v aplikaci Zprávy, vpravo nahoře se dá menu (tři tečky), nastavení, funkce chatu. Pokud je funkce aktivní, svítí tu zeleně nápis, že je připojeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]