Nejste přihlášen/a.
Zdravím a rovnou se prosím ptám.
Koupil jsem zahradní gril, který má termostat a topnou spirálu.
Bohužel se mi nedaří roztopit grill nad 150 stupnu.
Když dám termostat naplno, nikdy nezhasne a když poté pomalu
ubírám teplotu na termostatu, zhasne až cca na 3/5 maximálního otočení.
A tak nevím, jestli mám řešit vadný termostat, nebo že je slabá spirála - měla by být 1800W prý.
Posílám fota pro představu. Děkuji za info
Podle popisu jde zřejmě o nedostatečný výkon topného tělesa. Ale pokud to zkoušíš při nynějších nízkých teplotách, bude zřemně rozdíl, vzhledem ke ztrátám přes kovový plášť, než pokud bude venku teplota vyšší než + 20 st.C, v létě. Jinak by určitě pomohlo provést, pokud by bylo nutno grilovat při nižších vnějších teplotách, alespoň částečné zaizolování pláště nehořlavou tepelně izolační vrstvou (skelná/čedičová vata a pod.).
Navic venku je zima...
Jestli to mas prazdny, tak se nediv ) Zkus si ten teplomer dat do trouby, taky ti tam asi neukaze 200°C Zrovna nedavno jsem to meril v multifuncni troube a taky mi ukazovala okolo 150° i kdyz jsem nastavil 200 a to bylo v mistnosti.
Ale jidlo se udelalo v pohode.
Neboli udelej real test vareni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.