Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat vs topná spirála

Od: jirih odpovědí: 3 změna:

Zdravím a rovnou se prosím ptám.

Koupil jsem zahradní gril, který má termostat a topnou spirálu.

Bohužel se mi nedaří roztopit grill nad 150 stupnu.

Když dám termostat naplno, nikdy nezhasne a když poté pomalu

ubírám teplotu na termostatu, zhasne až cca na 3/5 maximálního otočení.

A tak nevím, jestli mám řešit vadný termostat, nebo že je slabá spirála - měla by být 1800W prý.

Posílám fota pro představu. Děkuji za info

Termostat vs topná spirála
Termostat vs topná spirála #2
Termostat vs topná spirála #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když to nejde roztopit nad 150°C a termostat je stále sepnutý, je takřka jistota, že to těleso je slabé.

hodnocení

0x

Podle popisu jde zřejmě o nedostatečný výkon topného tělesa. Ale pokud to zkoušíš při nynějších nízkých teplotách, bude zřemně rozdíl, vzhledem ke ztrátám přes kovový plášť, než pokud bude venku teplota vyšší než + 20 st.C, v létě. Jinak by určitě pomohlo provést, pokud by bylo nutno grilovat při nižších vnějších teplotách, alespoň částečné zaizolování pláště nehořlavou tepelně izolační vrstvou (skelná/čedičová vata a pod.).

ladis*
hodnocení

0x

Navic venku je zima...

Jestli to mas prazdny, tak se nediv :)) Zkus si ten teplomer dat do trouby, taky ti tam asi neukaze 200°C Zrovna nedavno jsem to meril v multifuncni troube a taky mi ukazovala okolo 150° i kdyz jsem nastavil 200 a to bylo v mistnosti.

Ale jidlo se udelalo v pohode.

Neboli udelej real test vareni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]