Nejste přihlášen/a.
Asi pohorším profesionály, ale já kupuji tu nejlevnější v baumaxu a pod, do cca 800Kč. Akumulátor v ní vydrží tak 3 roky a pak jí vyhodím a koupím novou...Používám jí dost a za ty tři roky jí dost zhuntuju a koupit jen nový akumulátor se nevyplatí.
Je otázka, co je "dost" používaná akuvka. Pokud montuju kuchyňské linky, tak se akuvka nezastaví pokud nemá dvě baterky (jedna dělá a druhá je na rychlonabíječce), tak se neuživím. Pokud potřebuji po týdnu vyndat akuvku a spoléhat na to, že mi pomůže instalovat sprchovou zástěnu a ona stávkuje, protože byla přes noc v autě a mrzlo, tak je taky na nic! A proto akuvka z baumaxu není nic pro mě
Pokud jste kutil, odpíchl bych se od ceny, kterou můžete nebo chcete investovat. Makita, Hilti a pod = výborný, ale kolikrát se za tu cenu koupí 3KS levných, který taky nějakej ten čásek vydrží. Co je nad 2500 jezbytečně drahý . . . . jen muj nazor.
Mám Boschku víc jak deset let. Kufr, dvě baterky. Tehdy stála přes 8000 Kč. Baterky po repasi ale aku dodnes jede bez problému. Měl jsem i einhelku, nestala za nic.Proto můj názor, radějí připlatit za značku. Ale je pravda, že záleží k čemu bude používána.
Co se týká firmy Hilti, bohužel nemám ty nejlepší zkušenosti (vzhledem k cenám vlastně zkušenosti špatné). Další věc pro kutila je, jak se mu to bude držet, jak je to těžké...
A jako orientační bod určit částku, kterou jsem ochoten dát, je rozumné, dávám bodíka...
No, ono jde o to, kolik chcete šroubovat či vrtat. Já používám již deset let pistolku MAKITA a dělá mi stále radost. Chcete-li však něco jen tak, kupte cokoliv a snažte se to do doby záruky unavit (spíš dříve).
Jj, Makita je supervercajk, zatím mě živí Bosch a Narex, ale šetřím na lepší!
Jde jen o to, zda tazatel akuvku potřebuje a na co, nebo jestli ji jenom chce proto, že má prázdnou díru v regálu na nářadí...
měl, tedy ještě leží ve sklepě, jsem jednu za 300,- nic moc, zvláště šroubování bylo bídné. Záleží na využití, myslím, že něco kolem 1500 může dobře posloužit. Před rokem jsem pořídil Makitu a jsem spokojen. Lehká, 2x aku, kufr plný nástavců. Já se řídím při výběru tím, jak moc budu nářadí potřebovat, vrtačku často takže narex a aku makita, řezat moc nepotřebuji takže třeba přímočarka ferm a slouží už asi 4 roky atd.
Vrtačka, flexa a malfoy Narex (teda mafl, ), ostatní většina od "Boženky", žádnej luxus, musí si to na sebe vydělat dřív než to umře nebo než mi zas vyčórujou auto. Akuvka zatim noname, ale asi už začnu "spolupracovat" s Makitou, to je fakt třída (když jsem měl půjčenou akuřetězovou pilu, málem jsem při vracení uronil slzu)...
Pokud ji budete používat zřídka, vždy zjistíte, že když je potřeba, bude vybitá (akumulátor se samovybíjí). Na pár šroubů si pak vezmete šroubovák. Jinak stačí jakákoliv, volte s co nejvyšším napětím.
Pořizoval jsem nářadí před stavbou RD a zjistil jsem, že pokud má něco vydržet, je lepší si připlatit.Shodou okolností kamarád dělal dealera firmě HITACHI, tak jsem měl i jinou cenu, ale koukám, že dnes je jen o 300kč dražší a s lampou.
Tenkrát byla ještě za cca 4.500kč. Mám jí bez lampy.Baterie drží jak ďas a po vybití je nabitá za 30 minut
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.