Prodej mobilu, který byl koupen na splátky, je to problém!
Od:jancakamcaodpovědí:3změna:
Dobrý den, chci se zeptat. Kupovala jsem u iStyle mobil na splátky přes homecredit, splátkový program je již zaplacený a mobil chci prodat dál, ale vzhledem k tomu, že je ještě v záruce ho budu prodávat i s dokladem, kde je to info, že byl koupený na splátky...já se jen chci zeptat, nelze to nějak zneužít tím, kdo ho ode mne koupí? V případě, že by se třeba s mobilem něco stalo a on ho reklamoval, dostane peníze zpátky normálně on? Nebo jak to vše funguje, když vlastně ten mobil byl koupený na mé jméno, občanský průkaz apod.? Zkratka mám strach, jestli z toho nemůžu mít v budoucnu nějaké problémy...kdybych to kupovala za hotové nikde neuváděla své údaje, tak to neřeším, ale takhle si nejsem jistá
Většina takových úvěrů už je schválena jako platební karty, jejich první čerpání je nákup mobilu. Tj. Můžete bez obav prodat. Úvěr je karta. Jestli je úvěr přímo vázaný na mobil, může být ve smlouvě uvedeno něco o zástavě...
jm
Jinak záruka na zboží je mezi kupujícím a prodávajícím. Jen některé firmy akceptují reklamace jiným než původním kupujícím. Není to ale právně podloženo. Prodej použitých zboží je mezi vámi a novým majitelem, reklamaci může obchod odmítnout
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.