Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi nejde.. - Typy zástrček,zásuvek

Od: juricze odpovědí: 13 změna:

Koupil jsem si chytrou zásuvku za účelem časování spínání el. žebříku v koupelně. Řeším ale problem jak do ní zapojit např. roztrojku popř. ten el. žebřík jelikož mají stejný typ zástrčky ( jestli to nazývám správně. ) Je tu nejaký zádrhel možná nejaká ochrana kterou přesně nechápu a jestli ubec je nejaké řešení ( v případě ochrany - bezpečné... ) jak ten žebřík popř. roztrojku na to připojit...

Proč mi nejde.. - Typy zástrček,zásuvek

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

4x

Tohle není přístroj pro standardní českou elektroinstalaci, ale typ "Schuko", místo ochranného kolíku má ochranné pružiny.
Možná existují nějaké redukce, ale použití tohoto výrobku nemohu doporučit - navíc ještě v koupelně...

doplněno 15.04.21 18:31:

Řešením by bylo vyměnit zásuvku i vidlici od žebříku za typ Schuko, ale z hlavy nevím, jestli to neodporuje normě.

juricze
hodnocení

To by taky byla možnost no... Např. u adapteru na nabíjení Notebooku mam tu EuroSchuko tak třeba něco takového... Ta chytrá zásávka by měla být na 16A ... to by mělo dát ten žebřík.

hop®

Žebřík to dá určitě, ten nebude žrát víc než 5A. Schuko zásuvku i vidlici seženete běžně i v Česku (viz třeba moje odkazy)...

hodnocení

0x

Sice jsem Váš dotaz moc nepochopil, ale pokud Vám jde o připojení té rozdvojky do toho zařízení vlevo, tak to bez redukce nepůjde. Je to systém "schuko", používaný v Německu a některých dalších zemí, který není zcela kompatibilní se systémem používaným v ČR. Redukce ale znamenáspoj navíc, který může při připojení většího spotřebiče (topný žebřík) dělat neplechu.

doplněno 15.04.21 18:43:

Jestli máte doklad, tak reklamujte. Měli by Vám to bez řečí vyměnit, případně vrátit peníze. Pokud je to koupené přes Internet, tak do 14 dnů vrátit bez udání důvodu.

doplněno 15.04.21 18:48:

Proboha - nekombinujte v jedné domácnosti několik rozdílných systémů! To nikdy nevede k ničemu dobrému.

juricze
hodnocení

Už jsem se zorientoval. V koupelně mám českou zásuvku s kolíkem. Moje Smart řešení má ale jak zástrčku tak výstupní zásuvku SCHUKO a ze žebříku jde zase kabel s klasickou českou zástrčkou... Příklad s roztrojkou byl jen bonus... Tam by to ale vyřešila nový roztrojka typu SCHUKO... Aspon třeba na světýlka na vánoce...

anonymni357

Magdone,a co bude reklamovat,svou neznalost?Jeste tak pokus o vymenu,to mozna!

111®
hodnocení

0x

špatně koupeno, jsou i s kolíkem----

juricze
hodnocení

Na alíku jsem najsel jen tyhle... :D ale jestli máte odkaz sem sním.

Od Alíka nemůžete žádat přístroje podle našich norem.

juricze
hodnocení

Díky všem za odpovědi. Už v tom mám jasno. I když ne uplně v muj prospěch :D

hop®

Budiž to ponaučení, příště se poraďte ještě před nákupem... ;) *pivo*

hodnocení

0x

Zásuvky a zástrčky jsou různého typu. Viz odkaz. Pokud jde o foto, tak roztrojka má zástrčku typu E (česká-francouzský typ) a zásuvka u té chytré je typu F -německé, Schuko. Takže do sebe nejdou. Ta zástrčka E má ochranný vodič na kolíku nahoře a zásuvka F má ochranný vodič na dvou protilehlých páscích nahoře a dole. Řěšení je zřejmě pouze v zakoupení té chtyré se zásuvkou českou, s ochranným kolíkem, typu E. Existují sice redukce ze zásuvky typu E na F (česká na německou), pro připojení spotřebičů s vidlicí schuko, ale obrácené jsem ještě nikde neviděl.

zasuvky.eu/...

hodnocení

0x

Řešením "postaveném na hlavu", je jedna redukce na Schuco, Smart zásuvka a opět redukce na kolík. Nejlevnějším a NORMÁLNÍM řešením je jiný typ SMART (s kolíky)...třeba jako příklad

Nebo tam máte na vstupu ochranný "kolík"?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]