Dobrý den, po flashování vlastní custom rom z xda-developers.com mi na telefonu s androidem (AOSP základ) hlásí číslo IMEIu jednoho slotu číslo NULA. Překvapivě, druhý slot hlásí správné číslo. Příkazem "su ; getprop | grep -i imei" jsem si pro jistotu podíval, jestli to není jen nějaká chyba grafického rozhraní, ale atribut pro první druhý slot tam vůbec není přítomen. (Pro kontext hlásí mi tohle. Pozor, čísla 0 a 1 odkazují na stejný slot, jde o jiné číslování polí. Před flashem tam bylo radio.imei2 a miui.imei1 pro druhý slot) persist.radio.imei1= XXXXX ro.ril.miui.imei0=XXXX # XXXX je správné imei toho slotu u kterého k přepsání nedošlo) (K tomu mám dotaz, proč je tam stále řetězec MIUI, i když custom rom není založená na původním xiaomi miui, ale na lineage OS. má qualcomm procesor SDM715) A má otázka směřuje k tomuto: Jde jen o nějakou chybu, jakou informaci dostává telefon/operační systém a skutečné IMEI zůstalo zachováno a nebo došlo k nějakému výmazu a je nulové? Volat s tím normálně jde. A pokud byste byli jo hodně experti, můžete mi vysvětlit co znamená NVRSA / RSA protected IMEI případně "Dissabled RSA by hardware ", jako přeložit si to dokážu, ale nevím širší problematiku.
Vubec tomu androidu nerozumim, ale RSA znamena zrejme nejakou sifrovaci ochranu imei pred nepovolenou zmenou IMEI. IMEI se uvazovalo, ze bude trestne menit, neco jako padelani penez, ale do legislativy se to myslim nedostalo.
Doporucuji zavolat na vodafone a zeptat se na typ tveho telefonu. Pokud odpovi spravne vyrobce / model, tak se imei do site hlasi korektne a pak by slo jen o chybu GUI telefonu. Myslim ze to meli i v samoobsluze, ze to to ukazalo typ tve mobilky. V IMEI je stejne jako ve VIN auta, zakodovan vyrobce i model. Ale uz 10 let jsem to v samoobsluze nepouzil a ani nevim, jake nastroje ma prvni level k dispozici.
Pravdepodobne s vadnym IMEI (imei ma kontrolni soucet) by ani neslo se prihlasit do site, ale to uz zalezi na operatorovi.
odr
O strukture imei vim (cast model pristroje + odliseni kusu), vc.kontrolni cislice. Jen nemam vodafone. A co kdyz zrovna nuly operator pusti(prave ze vi ze jde o bug) ale absolutne to nedava smysl. Nebo je jeste nejaky dalsi identifikator telefonu? (Ktery se prenasi radiem jako to je u imei, imsi)
ladis*
To je asi problem si pujcit simku Vf nebo to zkusit u jinyho opa?
Dodavatel CRM to dodava asi vsem operatorum, databazi vsech zarizeni, ja to delal u VF.
odr
No to bych mohl, a neni to jen vysada zakazniku se smlouvou(a jeste mozna jen pro telefon zakoupeny pres ne)?
ladis*
No to urcite ne, proste tam zavolej a rekni neco ve smyslu:
potrebuji poradit s telefonem, ale nevim, co mam za znacku, muzete mi poradit jak to zjistim
zkus to nejdriv s normalnim telefonem, klidne i opakovane (podle toho, na jak moc ochotneho opa narazis), a uvidis
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.