Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení led diod

Od: awik odpovědí: 7 změna:
Ahoj,
potřebuju pomoc,chci synovi dodělat světla na elektrický traktor. Vůbec nevím jak na to,chtěl bych 4 bílé do předu a dvě červené dozadu a to vše na baterie i s vypínačem,nějak bych to napojil stylem pokus omyl jen nevím co přesně nakoupit.. takže moje otázka je jestli by mi někdo dokázal vypsat přesné díly ( diody atd.) Dik

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Musíš zjistit jaké provozní napětí na tom traktůrku bude a podle toho pak budeš volit součástky. Pak se rozhodneš jestli to je jen pro ozdobu nebo od toho má být i něco vidět. On ten pojem synův elektrický traktor se dá vyložit všelijak. Může to být model, hračka, něco velikosti dětské tříkolky a když to přeženu tak třeba bateriový výmysl na sekání zahrady.
awik
hodnocení

Dík za odpověď,je to dětský traktor,chci to napojit na baterky ( nejlépe tužkové)
Možná by se vyplatilo koupit dvě bílé a dvě červené blikačky na kolo po nějakých 30 korunách a na bastlení po součástkách se vykašlat. Dával jsem vnoučkovi na odstrkovadlo bílou blikačku a s jakou radostí pak za soumraku chodil na procházky aby mohl svítit babičce na cestu :)
awik
hodnocení

Chci něco takového,už je větší tak už pozná kvalitu

hodnocení

0x

Napsat součástky není problém. Ovšem problém je, že bez znalostí zapojovat systémem pokus-omyl spolehlivě povede k likvidaci zakoupených LEDek. V případě, že koupíš další, může se likvidace i opakovat. Takže bych doporučoval si napřed něco nastudovat nebo to nechat odborníkovi (alespoň znalému amatérovi). Vykládat ti problematiku tady je sáhodlouhé a nemíním tě tu školit.

awik
hodnocení

Ok to jsem si myslel že to nebude vůbec jednoduché,někoho si najdu a snad mi to udělá díky

Jednoduché to celkem je, ale je potřeba znát aspoň základy elektroniky.

...tak jsem kouknul na to video... Tak tohle už opravdu tak jednoduché není a na to, že byste to jako laik zvládnul postavit tiše zapomeňte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]