Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme krátce myčku Electrolux, u které není nádobí po ukončení programu suché. Starší myčky prý měly ventilátor a prý v honbě za nízkou spotřebou energií je teď vrcholem sušení to, že se nádobí suší párou a následně automatickým otevřením dveří.
Jakou máte zkušenost? Máte někdo myčku Electrolux, u které také máte automatické otevírání dveří a po skončení programu je nádobí mokré?
Děkuji.
Máme starší myčku Bosch a taky se nám stávalo, že nádobí bylo po umytí mokré. Automatické otvírání dveří nemáme.
Takže jsem otevřel myčku během mycího cyklu a zkontroloval jsem, jestli je v myčce teplá nebo horká voda. Podle toho jsem potom kontroloval topné těleso na ohřev vody nebo elektroniku. A nakonec jsem našel špatný kontakt u hlavního vypínače, který nepouštěl elektriku právě na topné těleso.
Co já vím, tak myčka Bosch ohřeje vodu a horkou vodou oplachuje nádobí v myčce. Tím se ohřeje i nádobí. Pak myčka horkou vodu vypustí a voda z nádobí odkape. Když je mycí cyklus dokončen a otevřu dvířka myčky, tak se vyvalí pára a tak to nádobí uschne.
Pokud nádobí nechám v myčce několik hodin po dokončení programu, tak všechno schládne a tak se na všem zase objeví voda z páry, která v myčce byla.
ano máme. Je to EKO, EURO kreténismus. Omezují se procesy, které mají největší podíl na spotřebě - topná tělesa. Tedy sušení. U praček je to obdoba, cpou do nás, že na 20°C to vypere stejně dobře. Nevypere a neusuší... Je to lež. Supluje se to automatickým otevřením dveří. Ale kuchyňské studio nás nabádalo to vypnout. Ničí se tím linka samozřejmě, snižuje životnost, i když je u myčky ochrana. Horká pára nedělá dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.