Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ladění programů na DVD rekordéru

Od: malinda* odpovědí: 22 změna:

Ahoj, mám v pokoji malé LCD LG 19 a dostal jsem DVD rekordér LG RH387H ( lge.com/...) Propojil jsem je, ale na rekordéru mi nelze naladit programy, které jsou naladěné v televizi. Mám pocit, že naladím jen ty analogové. Např. mi vůbec nejde naladit ČT2. Znamená to, že bych musel mít rekordér s digitálním tunerem abych naladil i programy v digitálu? Díky za odpověď.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Vždyť to je snad v prospektu jasně napsané. Tak co chceš víc.

Broadcasting System
PAL I, B/G, I/I, SECAM D/K, K1
Audio - Stereo
Yes
Audio - Mo
Yes
Audio - NICAM/2 Carrier
Yes
Analog Tuner Type - Channel Range VHF
Yes
Analog Tuner Type - UHF
Yes
Analog Tuner Type - Hyper Band
Yes
Analog Tuner - CH. Add/Erase(Skip)
Yes
Analog Tuner - CH. Auto Search
Yes
Analog Tuner - Channel memory
Yes
Analog Tuner - RF Setting Channel
Yes
Video DAC
54MHz/10bit
Audio DAC
192KHz/24bit
Audio DRC On/Off
Yes

luziferr*

hlavně kdyby jsi měl dvb-t tuner tak nemáš moc práce nic ladit jako na analogové televizi, sám bys koukal jak kanály rychle naskočí .-)

laso69
hodnocení

0x

UF! Je vcelku LOGICKÉ že pokud chceš naladit digitální programy tak musí mít dvd digitální tuner. Pokud jej nemá tak lze samostatný DVT-B tuner zakoupit a zapojit před dvd.

malinda*

Aha, mě bylo řečeno, že stačí mít digitální tuner v televizi?!:(

Omlouvám se v tomhle se fakt nevyznám, takže chápu-li to dobře, potom zapojím kabel od antény do samostaného digitálního tuneru, pak prpojím s televizí a tuner s DVD rekordérem propojím např. scartem nebo hdmi kabelem?

Ještě jednou díky.

laso69

Pokud ma televize digi tuner ( jdou na ní digi programy ) tak přívod od antény rozbočit. Pak jeden přívod rovnou do tv a druhý do samostatného digi tuneru odtud do dvd a potom do tv bud scartem , hdmi je lepší. Měl by potom i na dvd jít naladit digi program.Při tomto zapojení lze např. sledovat tv a jiný kanál nahrávat na dvd.*palec*

jirbar*

Tak tohle bych byl taky rád, kdyby jsi mi vysvětlil, jak na DVD s analogovým tunerem se nechá naladit digitální program.

laso

*bzum*No teda promin ale nauč se číst pořádně! Psal jsem o samostatném dvb-t přístroji který bude zapojen před dvd.*zed*

jirbar*

Umím číst. Takže asi to je chyba. Přečetl jsem si tuto větu. "Měl by potom i na dvd jít naladit digi program" A ptám se jak se na analogovém DVD naladí digi program.

laso

*hi* Špatně jsem se vyjádřil... nemělo tam být NALADIT ale SLEDOVAT;)

jirbar*

Neberu ani "SLEDOVAT" jedině NAHRÁVAT.

laso

Nechápu tvoji řeč, když můžu sledovat tak můžu i nahrávat! Samo pokud se jedná o rekordér.

jirbar*

Tak to si nechám vysvětlit jak na DVD sleduji program. Vždycky jsem si myslel, že sleduji na televizi a o to přesvědčivěji, když mi v DVD recordéru funguje jenom HDD (případně vypalovačka) a jeho vlastní tuner je mi úplně na nic.

laso

*zed* NEBUDU SE S TEBOU DOHADOVAT, JEN CHYTÁŠ ZA SLOVÍČKA SEŠ PROSTĚ NEJCHYTŘEJŠÍ.. *dril*

repak*

Nemám sice DVD rekordér, ale na videorekordéru šlo zvolit vstup signálu AV1 nebo AV2, takže nahrával to, co dostal po SCARTu z televize. Nevidím důvod aby to nešlo na DVD rekordéru.

malinda*

Máš pravdu,včera jsem to zkoušel. TV mám propojenou do výstupu ,,AV2 DECODER" na DVD rekordéru a pokud si na něm zvolím výstup AV2,tak mohu nahrávat to co právě běží v televizi i na digitálu.

jirbar*

Ale to je přece normální, pokud se zvolí plný SCART a plný kabel. Pak na DVD stačí pouze volbou SOURCE zvolit ten správný vstup. To samé lze zvolit i při časovém programování. Otázka je že sice DVD lze časově naprogramovat, ale ještě jsem se nesetkal s televizí která by to uměla a dokonce aby uměla si sama zvolit určitý kanál.

Analogový tuner v DVD je potom na nic.

kravsko*
hodnocení

0x

Ahooj...musíš scart připojit v rekorderu do scartu 2. Bude to jak nahrávat tak i koukat se na filmy na rekorderu. Podmínkou ale pro nahrávaní je aby jsi měl vždy zapnutou TV a na TV program který chceš nahrávat a nikam jinam to nepřepínat...

Doma to mám také takhle...

laso69

No a jak jsem už radil výše- pokud před dvd, které nemá zebudovaný dvb-t tuner zapojíš samostatný dvb-t přijímač, tak nemusíš mít tv zapnutou a nebo se můžeš dívat na jiný program a jiný nahrávat.

jirbar*
hodnocení

0x

Nedej na quasi rady jednoho "odborníka". Buď se smíříš, že DVD má jen analogový tuner a můžeš nahrávat digitální progam z televize ovšem s omezením, že co sleduješ to nahráváš a navíc spuštění televize asi nenaprogramuješ.

Nebo si kup nový DVD recorder s digitálním tunerem. Bez problému načasuješ a zároveň na televizi můžeš sledovat jiný program.

Koupit digitální setobox je nesmysl. Další bedna do baráku, samej kabel a těžko budeš časovat nahrávání. To znamená načasovat setobox (pokud to vůbec jde) a DVD samostatně. Získáš pouze to, že na televizi můžeš sledovat jiný program než nahráváš.

laso69

Pro jirbara přestan me stale napadat. Odborník jsi asi ty když nevíš že se dá settobox načasovat. Má rada je dobrá, samozřejmě si může koupit dvd s digi tunerem. Ale jde to také vyřešit tak jak píšu já. Nebo to může mít jak radí jiní s nevýhodou že musí mít puštěnou tv . Tak ho laskavě nech at si sám vybere zapojení které mu vyhovuje. A neschazuj rady jiných pokud nevíš že to tak také jde!*bum*

jirbar*

O Tobě není nikde ani zmíňka. Takže jedině POTREFENÁ HUSA SE OZVALA.

laso69

*hej*ZAJÍMAVÉ! To že se tvá odpověd s narážkou na odborníka objevila vzápětí po mé radě je tedy zřejmě náhoda!*blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]