Dobrý den, dnes jsem "zapékal" základní desku PlayStation 3 v troubě. Celou desku jsem zabalil do alobalu a nechal odhalen jen CPU a GPU. Zabalenou desku jsem vložil do trouby, nechal 10 minut rozehřát na 100° a poté jsem to na 5 minut osolil na cca 230°. Poté jsem nechal tak hodinu vychladnout a když jsem ji vybaloval, tak jsem si všimnul že že spodu v alobalu jsou 2 díry a na různých částech základní desky je nějaká zaschlá hnědá tekutina. Nejzajímavější je, že ani kapka této tekutiny není na alobalu, ale pouze na desce. Možná to tam bylo předtím, jen jsem si toho nevšiml, ale nevím. Nevíte co by to mohlo být? Prasklý kondenzátor nebo tak něco? Mám se to pokusit opatrně seškrábnout nebo nahřát a utřít? Nebo se na to mám vykašlat a nechat to tam? Děkuji za odpověď.
Vypadá to, že jste "pomohl" více součástkám, vznikly nejen hnědé fleky...ale i deformované součástky; podívejte na "zapékání" horkovzduškou, párkrát se mi to povedlo oživit desku na další rok, občas je doba funkce kratší...ale jako nouzovka i funguje...
Kuchyňská trouba je konstruována na pečení buchet nebo sekaný. Takže tu desku vezmi a vytěpej do červeného kontejneru na elektroodpad. Hlavně na ní nepřipojuj další komponenty, jinak je můžeš zrecyklovat taky.
Vyzkoušej zda je deska po tvém zásahu ještě (nebo znovu?) funkční. A ať dopadne zkouška jakkoli, nech ty fleky být, každým dalším hlavně mechanickým zásahem to můžeš jen více "podojit".
Vy jste nikdy "nezapékal" grafiku nebo MB do notebooku? Ani o tom nic nevíte? I když se to obecně nedoporučuje, opravdu to alespoň dočasně pomáhá. To jste fakt odborník.
ps3*
Zdravím, v tomto oboru jsem úplný laik a dělal jsem vše podle tohoto návodu youtu.be/...
Ako krajne a provizorne riesesnie to ide skusit, ale spravny postup je teplovzdusna stanica posobiaca len na dany komponent s BGA pripojenim , nie pecenie v rure desat minut.
Osobne som to nerobil, nekupujem pouzivane veci a neprehrievam napr pretaktovanim grafiku / procesor. NTB mi funguje vyse 10 rokov bez poruchy a oprav, jedine, co som robil, bolo cistenie. Odbornik prave vie, ze take domace "zapekanie" je rizikove, kedze ma aspon zakladne znalosti, ako ma vyzerat krivka teploty v case.
sirokko
Satame, sorry jako, ale tvoje slova vypovídají o odbornosti konkrétně co?
I když se to obecně nedoporučuje, opravdu to alespoň dočasně pomáhá. To jste fakt odborník.
Jako že postup je vlastně na h*vno a někdy to MOŽNÁ pomůže?
honzin*
Neuvěřitelné co se tu člověk dozví od odborníků na vše. Je to samozřejmě pitomost jak noha, čímž netvrdím, že i blbovi může zafungovat. Ano trouba JE na pečení buchet a masa a součástky se určitě nepájí na desku, jako kus bůčku. Potřeba je vyhřát vývody a ne vnitřek součástky nebo desky, bože...
max*
No co, kondenzatory vytekly. V nicem jinem tam kapalina neni. A chladici pasta v zadnem pripade, ta je na 300 stupnu nebo vic. Jasne, ze to mel vzit jen lehce horkovzduchem, ale kdo ma doma takove vybaveni s rizenou teplotou? Jen ja a Gumidek.
Doufám, žes dal borečkovi na yt like... Zajímalo by mě, jestli mu to fakt pomohlo, nebo je to jeden z těch návodů ala simka připájená na usb kabel pro neomezený internet zdarma
Taky si myslím, že pokus o zapečení, který používají hajzlici před prodejem, tady rozhodně nevyšel. Moc bych se divil, kdyby to jelo. A ještě víc, kdyby to někdo v servisu po takové operaci chtěl opravit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.