Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na pračku

Od: libor007® odpovědí: 14 změna:
Přátelé, nějaký tip na pračku s bočním plněním, 6kg prádla - do 10.000? Preferuju něco, co by mohlo teoreticky vydržet - beko apod ani nepište. Ocením taky zkušenosti na funkce nebo ovládání některých praček, bez které byste již novou pračku nechtěli a naopak upozornění "výdrb" který vás štve a už nikdy ať jfe i ovládání nebo konstrukční ošizení apod. Díky za zkušenosti

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pračky, sušičky, to kupuji AEG. Takový lehce lepší střed a nemám žádný problémy.

hodnocení

1x
Beko ani nepište. To mě pobavilo. Dcera ji koupila s barákem jako použitou a dneska asi desetiletá pračka za pár tisíc má lepší funkce než Bosch a že pere furt protože má malé děti
kare
Tazatel chce patrně novou pračku, ne 10let starou.
Co bylo dřív, není dnes *smich*
Dnes nabízí Beko nejvyšší provize za prodej a samotná kvalita šla do *** ...
ordoabchao

Úpadek kvality je dnes trend. K tomu ještě kurvítka. Zeptal bych se v pár servisech na jejich zkušenosti, hlavně co nebrat.

hodnocení

Tak nepetřebuju hogofogo top model bosche, ale třeba to beko je obecně tragédie. Čímž nechci tvrdit, že nemůže šlapat dlouhé roky nebo že ten bosch neklikne po záruce - holt štěstí na kus. U spotřebičů se vyloženě lowendu vyhýbám, držím se radši rozumného středu.

chlamak*
hodnocení

0x
Kupte jednoduchou pracku. Ja bych volil neco, co nema nesmysly: wifi, A+ A++ A +++. Proste cistou pracku. Tech je na trhu do 10t. hodne. Na kvalitu se dnes moc nehraje. Kdyz vam vydrzi deset let, tak mate vyhrano ... ;)
chlamak*
Whirlpool FFS 7238 B EE - celkem jednoducha pracka, nevidim moc dobre na mobilu parametry. 10 roku zaruka na motor? Zeptal bych se, zda je to garance nebo warance (waranty). V tom je podstatny rozdil
hodnocení

Tak hlavně pochybuju,že odejde zrovna motor :)

jezevec*
hodnocení

0x
Měli jsme kdysi dávno Bosch. Po 10 letech umřela, tak jsme koupili nádhernou Whirpool. Dva týdny po skončení záruky začalo hučení ložiska v bubnu. Opravář to vymontoval a musel to poslat někam na druhej konec republiky, něco se tam muselo řezat a zase svařit nebo co, protože to údajně nebylo rozebíratelný. Vůbec nevím o co šlo, nerozumím tomu. Nicméně buben přišel a opravář ho namontoval zpět. Tři dny poté (!) tam zdechla nějaká elektronická deska, která údajně řídí úplně všechno. Takže jsme toho na pohled krásnýho mrzáckýho Whirpoola zrecyklovali a koupili obyčejnej Siemens IQ 100 v německým Realu za pouhých 349 EUR. Pere 4 roky bez sebemenšího problému a když chcípne, koupím zase něco takovýho, ten posr**** Whirpool stál třikrát tolik a bylo to úplně zbytečný...

hodnocení

0x

Už jsem to tu inzeroval: Máme zánovní Zanussi, je jí teprve 22. Takže za mě jedině tu (ale novou :-D)

hodnocení

Čekal jsem, že se nedoberu ničeho konkrétního :) Takže se zeptám - každá firma má nějaké "svoje" vychytávečky. Které máte rádi, nebo za ně naopak výrobce nepochválíte? Mě třeba zaujala možnost přidat prádlo během programu...

bery*
hodnocení

0x
Možnost přidat prádlo během programu umí každá pračka, pokud se odpojí dveřní zámek :) Mám to tak, protože obvykle po zapnutí pračky cestou zpátky ze sklepa najdu na schodech třeba ponožku, co jsem tam vytratil z koše plnyho prádla :)
hodnocení

Tak nepotřebuju zas chytat vodu kyblem nebo čekat, co provedou děcka. Od výrobce to má malé okénko bezpečně v horní části víka.

hodnocení

0x

Jak už napsal @jenyk - naprosto souhlasím s AEG. Máme teď druhou pračku od nich, proč teprve druhou? Tu první jsme pořídili v roce 1991 na radu německého odborníka na domácí elektroniku. Když byly děti malé, prala denně, a někdy i dvakrát. Vydržela 18let! Tu druhou máme teď 12-tý rok a naprostá spokojenost. U obou byla celková údržba asi následující - sem tam vyčistit sítko, sem tam otřít těsnící gumu kolem okna - toť vše. Je pravda, že ani jedna není model vybavený super moderní elektronikou, všemi možnými senzory, direct drivem, atp.. Požadavek byl na jednoduchou a bezporuchovou pračku, která něco vydrží. Nikdy žádná nerezla, netekla, nechrastila ložiskama a netrhala hnací řemen a při praní nebo odstřeďování neskákala a nebyla prakticky slyšet. My jsme s AEG naprosto spokojeni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]