Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kytarove kombo

Od: chlamak* odpovědí: 6 změna:
Ahoj znalci muziky, mam elektroakustickou kytaru s aktivni elektronikou. Koupil jsem si kombo Stagg 10 GA T a hraje to dle meho nazoru hnusne. Zvuk je premodulovan, proste hnusny.. Je rozdil mezi kombem pro elektroakustiku a elektrickou kytaru? Kdyz pripojim elektroakustiku k domaci hifarne, hraje to nadherne. Diky vsem za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano. Rozdily jsou a znacne.

U elektroakusticke kytary jde vetsinou pouze o to dosahnout zesileni bez zkresleni.

To neni se zesilovacem pro elektricke kytary prakticky mozne dosahnout a prave proto se delaji zesilovace / komba primo pro akusticke kytary.

Akustickou kytaru se zesilovacem pro elektrickou pouze tehdy, pokud jde o to dosahnout urciteho typu zvuku, jinak je to nevhodna kombinace.

chlamak*

A jo. Diky Axusi za perfektni odpoved. Jeste mne napadlo to kombo vykuchat a obejit predzesilovac. Necham ho fungovat jen jako koncak. Pot na vstupu zapojim pasivne ... snad to zacne hrat i s elektroakustikou :)

host
hodnocení

2x

Pojem "hnusně"je věcí vkusu. Někomu se líbí zkreslený, přebuzený zvuk (overdrive), někdo má rád čistý nezkreslený. U komba bývá více možností nastavení. Viz citace z popisu

" ...Ovládání aparátu je umístěno na předním ovládacím panelu. Hned za vstupem pro Vaši kytaru se nachází ovladače Gain a Volume, kterými se nastavuje hlasitost a případně zkreslení, pokud zapnete Overdrive kanál. Za nimi je umístěn 3pásmový ekvalizér, který sestává z potenciometrů Bass, Middle a Treble..."

Také záleží na výstupním napětí (síle signálu) na výstupu ze snímačů, který se dá nastavit regulátory (potenciometry a přepínači na kytaře). Pokud je moc velké, dojde k přebuzení zesilovače, tvarovému ořezání amplitudy signálu a tím zkreslení. Takže se podívejte do návodu k obsluze a pohrajte si s potenciomtry jak na kytaře, tak na kombu. Výkon 10W je tak akorát pro domácí hraní aby to nerušilo sousedy. Nesnažte se z něj vyždímat maximum, za cenu zkreslení, které se vám nelíbí.

chlamak*
Jasny jak facka.. Samozrejme, jsem si s nastavenim hral, nicmene zvuk se mne nelibil. Tak jsem to rozdelal, bypassnul predzesilovac a uz to hraje mnohem lepe. Dival jsem se na koncak, je tam TDA2030 - strasne sumitko :D Nuz nevadi, za ty penize ... na chatu bude dobreNekdo tady psal, ze elektronkove combo je nej. Az bude chut, postavim elektronkove (Elektronek mam doma snad jeste 200) Mimochodem, s elektronkovym zesilovacem to hraje opravdu krasne ;)Diky vsem a pekny vecer

jiofa
hodnocení

0x

Jak píše výše, máte tam špatně nastaveny parametry. I toto kombo by mělo hrát v čistém kanálu relativně dobře a nezkresleně. Na akustickou kytaru to chce ale lampový zesilovač a zcela jiné parametry sestavy. Od takového kombíčka, nemužete očekávat špičkový zvuk. Nezkresleně to ale musí hrát, pokud je vše v pořádku.

chlamak*

Jiofa, ano, s elektronkama to hraje moc pekne. Zkousel jsem i s marantzem pm-80 Mkll taky velka parada.

Toto kombicko, jak jsem po otevreni zjistil nese v sobe chrastidlo TDA2030 *ee**smich**smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]