Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozebrat dětský plastový telefon

Od: trudo odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chtěl jsem vyčistit na dětském hracím telefonu tlačítka, protože některá jdou velice špatně zmáčknout.
Nemohu ho rozlousknout, již žádné šroubky tam nejsou.
Nemá někdo nějaký typ jak se tam dostat? Díky

Jak rozebrat dětský plastový telefon
Jak rozebrat dětský plastový telefon #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takže pokud to není slepené, tak to bude zacvaknuté; ten přední světlý a zadní tmavý kryt...ale ze zkušenosti tam bude lepidlo...Jedině po obvodu rozřezat třeba lupénkovou pilkou, lámacím nožem - velmi opatrně, pak opravit, slepit, stačí bodově a hotovo.

doplněno 07.04.21 14:46:

Nestačí vzít jemný kartáček, mírně namočit vodou s troškou třeba jaru a zkusit vyčistit tlačítka po obvodu? Se současným občasným stlačením; vysušit a používat...

trudo
hodnocení

Bylo to bohužel slepené, jak jste odhadoval.
Nechápu proč to lepí, když by to šlo jen zacvaknut. Celé se mi to páčením poničilo.
Jde o co nejlevnější výrobu, při problémech vyhodit a koupit nový... Tak to chodí už pár let...
trudo
hodnocení

Je to tak jak píšete, nerozumím už pak vůbec ekologii.
Lepidlo sa dá rozpustiť trpezlivým dávkovaním izopropyl alkoholu alebo technického benzínu po obvode. Funguje aj acetón, ten ale často rozleptá aj farbu a niektoré plasty.
trudo
hodnocení

@miso To je zajímavý dodatek, technický benzín mám, ale problém je asi u většiny těchto věcí v tom, že se k tomu slepenému místu nedostanu, až to otevřu (většinou vylomím).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]