Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon s co nejlepším foto - cena ideálně do 20 000kč

Od: governante* odpovědí: 13 změna:
Zdravím,po 3 letech s LG G6 se poohlížím po novém telefonu. Hlavní o co mě jde je foťák ( focení hlavně krajin ), jinak jde o klasické použití což bude asi u všech tel. stejný. Cena ideálně do 20 000kč. samozřejmě čím méně tím lépe Co jsem tak procházel tak mě tak nějak zaujalo:Samsung galaxy s21Samsung galaxy s20fe 5gOnePlus 8ProS20 UltraMůžu poprosit o nějaký výběr, případně proč uvedený ano nebo ne. Budu rád i za doplnění telefonu na který jsem třeba zapomněl a přicházel by v úvahu.Moc děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já nevím, když fotíš krajiny, nebylo by lepší si pořídit nějaký foťák?

governante*
hodnocení

Mám i foťák

Není tedy lepší fotit krajiny foťákem? Na stativu?

hodnocení

0x

I lowcost kompakt za 2 tisíce udělá lepší fotky než nejlepší mobil za 40 tisíc. Jestli chceš fotit krajiny a nechceš pořád tahat zrcadlovku, kup si kvalitnější kompakt...

re4zon
A muzes mi rict, ktery kompakt zvladne fotku rovnou upravit a nahrat na facebook/ig? Ne ze bych podobnym hovadinam holdoval, ale je to naprosto validni pozadavek. Telefon je proste aio zarizeni se vsemi vyhodami i omezenimi. Nechapu tuhle posedlost kecat vsem do toho, co a jak maji delat. Kdybych chtel sportovnejsi auto a obcas prevezt vetsi naklad, taky mi snad nikdo nebude cpat dodavku. Nehlede na to, ze kompakt za dva litry opravdu lepsi fotky nez highend telefon neudela. A v mnoha pripadech ani zrcadlovka.
evzen
Nemáte pravdu, to už dávno neplatí. Když tedy budu porovnávat opravdu low cost compact vs nejlepší fotomobily...
sirokko

Nevím jak IG, ale k prezentaci fotek na FB opravdu nemusím mít ty nejkvalitnější fotky. Takže není potřeba se pachtit po mobilu, kde čím víc megapixel, tím víc adidas.

Buď potřebuju technicky kvalitní fotku, tak to fotím foťákem s pořádnou kresbou a hloubkou, což žádný telefon prostě nedokáže, anebo to dávám na sítě, kde se to uploadem zdegraduje a kde to většinou slouží jen na letmé prohlídnutí v mobilu s olajkováním, a v tom případě stačí i mobil za pět tisíc.

05.04.21 13:29

sirokko *palec2**palec2**palec**palec*

re4zon
@sirokko Tohle muze vyplodit jen nekdo, kdo nema absolutne tuseni, jak foti dnesni telefon,. Srovnatelne je to mozna za idealnich podminek, a to jeste stezi. Za jakychkoliv jinych je casto rozdil obrovsky. Pokud vezmu dokonalou fotku porizenou profi technikou jako 100÷, tak fotka z s20e bude dosahovat podle situace 50-98÷ kvality. Z nejakeho poco x3 pro to bude 40-70. Podle tebe je to ale uplne jedno, skala je binarni: dokonala - na web. Takhle to myslis, ze?
sirokko

Já mám tušení, jak fotí dnešní telefon. Pokud A51 je dnešní telefon, u dražších asi ta fototechnika vyspělejší nebude. Prostě megapixelové zašumělé mazanice vhodné na prohlížení v mobilu. Na tisk fotky velikosti A4 nebo prohlížení na monitoru naprosto nevhodné. Binární nebinární. Měl jsem na mysli to, že pokud se někdo rozhodne fotit mobilem, tak je jedno jakým, pokud to bude běžný nový smartphone střední třídy a ne aligator.

inspa*
hodnocení

0x

Po přečtení otázky se mi vybavil článek z minulého týdne - Xiaomi Mi 11 Ultra - údajně současný nejlepší foťák na mobilu na světě. Ale na trh se má dostat až během května a obávám se, že bude dražší než 20 tisíc. Ale tak alespoň pro přečtení a případné srovnání - mobilmania.zive.cz/...

doplněno 04.04.21 20:01:

doplnění: ve zmíněném článku je text: "Špičkové kvality fotoaparátu potvrzuje i žebříček DxOMark, kde se nové Xiaomi umístilo na 1. místě s hodnocením 143 bodů. O 4 body tak překonává dosud kralující Huawei Mate 40 Pro+."No a ten Huawei se dá dle Heureka sehnat již od 21 tisíc na Mobil Pohotovost. Trochu mě teda udivuje, že druhý nejlevnější má cenu o 5 tisíc vyšší, ale ta Mobil Pohotovost má na Heureka dobré hodnocení (sám s tou firmou zkušenost nemám). mobilni-telefony.heureka./...

inspa*

jo a ještě upozornění - ten mnou zmíněný Huawei - řeším to jen z pohledu požadavku na fotoaparát. Bohužel Huawei je značka odříznutá od služeb Google, takže pokud je používáte, pozor na to!

ladis*
hodnocení

0x

Nevim pro jaky ucel, ja pouzivá iPhone 12 Pro (jen proto, ze ma sirokouhly objektiv, jinak by mi stacil ten levnejsi retro model za 12000)

ale projdi si dxomark.com/... tam mas nejvetsi prehled

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]