Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s lednicí přes zimu v mrazu?

Od: honzina* odpovědí: 8 změna:

Pořídili jsme si do zahradní chatky novou lednici. Jak jsme zjistili, funguje až při okolní teplotě 16st. Mohu takovouto lednici nechat přes zimu vypnutou,v místnosti, kde teplota klesá pod 0st? Dřívější lednice normálně fungovala i v mrazu a také se jí nic nestalo, zůstala-li přes zimu vypnutá. Výrobce žádné upozornění neuvádí. Prosím poraďte, máte-li nějaké zkušenosti. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já to řeším jejím vypnutím a nechám ji otevřenou. Pokud jsme ji nechali zapnutou, nikdy se nic nestalo, ale přijde mi to zbatečné...

jabraka*
hodnocení

1x

U žádného typu chladničky nehrozí poškození vypnutím,nezávisle na okolní teplotě.

JABRAKA

hodnocení

0x

A co t je za lednici? Podle mne, pokud je to klasická kompresorová lednice, musí fungovat nezávisle na okolní teplotě. Kam byste jinam ukládali v zimě potraviny, aby vám nezmrzly na kost? (Nevím, jestli je to pravda, pokud jde o absorbční ledničku.)

Jinak souhlasím se strejsem, ale stejně bych zvažoval reklamaci.

hodnocení

0x

Výrobce udává, že pokud je lednice v provozu, nemá okolní teplota v prostoru klesnout pod 5 stupnu, aby byla zajistena jeji funkcnost. V pripade uplneho vypnuti nic nepisou.*fn*

laso69

Pokud lednici nepotřebujete mít zapnutou kvůli chlazení potravin a chcete ji vypnout, nic tomu nebrání. Jednoduše ji vyprázdněte, následně vytáhněte přívodní kabel ze zásuvky. Dvířka nechte pootevřená kvůli větrání vnitřku chladničky .

malvinka*
hodnocení

0x

Osobně necháváme chladnici v zimním období na chalupě vypnutou. otevřenou podotýkám, že se jedná o horskou oblast. Kde po příjezdu se teplota pohybuje cca 0 - 1 stupeň na 0. Je umístěna na chodbě kde je velmi chladno. Stalo se, že nám v mraze na chodbě přimrzla voda / sníh/ nanesen na obuvi z venku.

Nikdy s lednici problém nebyl a to je tam již 2. její novější verze z důvodů menší spotřeby energie.

1jara*

Ano normálně ji vypnout vymýt octovou vodou, vyčisti a nechat otevřenou aby nezasmrádla. Už to neřešte, zima je nenávratně pryč.

Nyní ji budete připravovat na novou sezónu. Zkontrolujte zda myši nepřehryzali el. šňůru.

ferda1954*
hodnocení

0x

Nevím zda je u vás v chaloupce vlhko ale já jsem nechal ledničku venku pod pergolou a ona zrezavěla mrška jedna .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]