Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Potřeboval bych prosím poradit.Z nějakého důvodu se mi zablokovala SD karta ve foťáku a nejdou načíst fotky ani fotit,když to dám do čtečky na počítač ,píše to pořád "formátovat kartu" to se ale bojím,že vše vymažu.Je teda nějaká šance ty fotky zachránit?zvládnu to doma s nějakým programem nebo to musím někam odnést? předem moc děkuji za vaše rady.AHOJ
Jsou dvě možnosti.
Buď je přímo poškozený formát dat na kartě, v tom případě by mohl pomoci třeba Scandisk nebo nějaký jiný program na opravu poškozených disků. Myslím že jsou i speciální programy určené přímo pro karty. S trochou štěstí dokáže program "najít" všechny fotky, které pak jdou nahrát do počítače. Po tom je potřeba celou kartu znovu zformátovat. Rozhodně ale neformátovat předem nebo se nepokoušet na kartu ještě něco zapisovat - každá taková činnost snižuje naději na záchranu dat.
Druhnou možností je, že se prostě jen dostala špína na kontakty karty a při zapojení do čtečky i foťáky prostě nesepnou všechny kontakty. V tom případě většinou stačí kontakty prostříknout nějakým sprejem na čištění kontaktů, stojí kolem 200 Kč v každé lepší elektrře nebo "hobbymarketu". Ale za takové situace většinou počítač kartu vůbec nevidí, takže bych si tipnul spíš na ten poškozený formát dat a potřebu řešit to pomocí specializovaného programu.
Ahoj mam doma super program se kterym jsem dostal z podobne kousle SD KARTY, v 5 servisech rekly kamaradce ze data jsou nenavratne pryc ale me se podarilo dostat ji fotky ven.
nevim jak jse zkuseny s ruznymi programy proto sem nepisu jak se jmenuje protoze pri spatnem zachazeni s timto programem by jste mohl jeste vic poskodit kartu.
pokud si troufate kontaktujte me vnitrni postou.
o jakej program se jedna? stalo se mi ze sem omylem smazal par fotek z fotaku a pres program rrecuva se mi je po dvou hodinach podarilo obovit
Todle je dobře trapná odpověd´
Zaprvé je to jako chvástání, ale hlavně ... máte radit a ne psat, ja bych vám pomohl, ale bojím se , že si ublížíte ... za druhé .. tohle čtou stovky lidí, a i když tato paní / pán si neporadí, tak jiným tím třeba pomůžete.
Bud´tedy porad´te, nebo to nepište. Pane koliku s avatarem panenky Barbie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.