Dobry den,chtel bych se zeptat zda mohu obe baterie co jsou na foto nabijet tou nabijeckou vedle nich? Jde o to ze do detsky el.motorky se mi sesli dva aku s nabijeckou a abych jeden akumulator mel jen tak zbytecne schovany a nepouzival jej se mi nechce.Tak me napadlo zapojit oba do ty motorky aby to stale melo 6V ale vetsi kapacitu (pocitam s dvojnasobnym casem nabijeni)
Nabij (nebo vybij) je tak, aby měly obě shodné napětí (+/- max. pár desetin V), pak je propoj a dále s nimí můžeš zacházet jako s jednou větší, tj. vybíjet i nabíjet najednou.
V první řadě bych si prověřil, jestli ta nabíječka je určená k nabíjení těch akumulátorů. Na štítku je napsané npětí 7,5V a nevíš jaké napětí dává nabíječka ve skutečnosti.
Já mám koupenou univerzální nabíječku na olověné akumulátory 6V / 12V / 24V. Ta si reguluje parametry sama podle stavu nabití baterie.
Jestli máš možnost tak nebíjej každou baterii samostatně. Každá asi bude jinak stará a jinak používaná, takže si nabíječka potom nedokáže vybrat která z baterií už je nabítá a která ještě nabíjení potřebuje.
Při nabíjení pouze jedné baterie si stupeň nabití nabíječka vyhodnotí a nabíjení ukončí.
max*
Taky souhlasim. Rozhodne nabijet zvlast. A poridit si betsi nabijecku, to vyjde tak na 1000. Tady ta mala se urcite zahriva hodne a kdyz ji prodlouzite nabijeni naraz druhou baterii, tak se vam bude prehrivat a znici se mnohem drive. Uz mi odesla i ta jedna plne autamaticka a to jsem skutr nabijel jen obcas, nastesti v zaruce.
Ta nabíječka nic nevyhodnocuje ani neukončuje, je to obyčejný napájecí zdroj a je mu úplně jedno, jak je baterka nabitá nebo kolik jich tam je. Když je bude nabíjet současně, bude nabití akorát trvat dvakrát delší dobu.
Každá nabíječka, třeba i v Lidlu, nebo lepší, bude k bateriím šetrnější nežli ten zdroj, co máš. Tím baterky spolehlivě za pár měsíců zničíš, nabíječka s procesorem je udrží v provozu několik let. Máme to vyzkoušeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.