Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení nové televize se starým zesilovačem

Od: pepan55 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, zdravím poradnu

prosím vás, potřeboval bych poradit, která z těchto krabiček slouží pro propojení nové televize (HDMI) se starým zesilovačem (RCA)

Lidi v sekci poradna na Alze mě kompletně zblbnuli, HDMI in jde do televize a RCA out jde do zesilovače, je tomu tak?

alza.cz/...

alza.cz/...

Díky, Pepan

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ani jedna.

Napiš přesný typ TV a druh zdroje signálu (vlastní anténa, společná anéna, satelit atp). Pak snad budeme schopní ti poradit.

Dále doplň funkci zesilovače v tvém rozvodu signálu.

hodnocení

0x

Máte na tv HDMI out? Pak ta druhá...HDMI in na tv je vstup signálu. Dejte typ tv, podíváme se. Osobně používám převodník optika - audio ..nebo možno i tento

doplněno 29.03.21 16:10:

ARC (HDMI) výstup vaše tv má...podívejte zde...měla by fungovat s vašim navrhovaným převodníkem...se současným optickým výstupem si zkuste pohrát, možná přijdete na problém...tady začátek návodů. Dejte info...

pepan55
hodnocení

Zdravím, používám právě ten samý a už jsem zoufalý, Toslink + optika kabel... jenže...zvuk vypadává, nejdříve jsem si myšlel že to dělá televize a mění PCM na Dolby Digital automaticky, taky daný model měl obecně problém s výpadky zvuku, ale to už dávno opravila aktualizace, zkoušel jsem něnit veškerou kabelíž, zesilovač je taky testovaný funkční... takže už jsem zoufalý a chci vyzkoušet jiný převodník. Tohle by prakticky mělo být to samé, jen s HDMI místo S/PDIF.Televize je Sony 950G, evropské označení je XG9505Zesilovač je stařičký Yamaha AX-500, ale skvělý zvuk + Q Acoustics 2020i + JAMO subwoofer.Koukal jsem jsou 3 metody, jedna využít 3.5 headphone jack a RCA, ale ten návod mě jen zblb a také už zesilujete zesílený signál, takkže to může upéct televizi, pokud člověk není opatrný s hlasitostí.Další je právě Toslink krabička, tu momentálně používám... třeba to ani není tím, ale zkrátka vypadává zvuk.Třetí je právě HDMI / RCA převodník, prý by to mělo fungovat taky.Díky
pepan55
hodnocení

Snad se v tom vyznáte, vypadá to že komentář nepodporuje formátování, tak se to všechno nasáčkovalo na sebe.

pepan55
hodnocení

S HDMI nejspíš nepochodím.

jirib
hodnocení

0x
Tyhle krabičky,převážně slouží k připojení starých zařízení(konzole,settopboxy,videa) k novým vstupům na tv.Zda to funguje i obráceně a tv podporuje HDMI(CEC) neboli výstup signálu z tv,toť otázka..?
Na některých chytrých tv třeba výstup scart/cinch out není aktivní při multimediálních funkcích(youtube).

riva
hodnocení

0x

Používám krabičku od číňanů za pár korun a dělá, co má:

aliexpress.com/...

I když jednu jsem už taky rozebíral a nastavoval (přiohýbal) snímač proti optickému kabelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]