Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje prodlužka s přepěťovou ochranou?

Od: ka odpovědí: 12 změna:

Dobry den,

zajímalo by mě, jak funguje prodlužka s přepěťovou ochranou. Mám problém s kuchyni, že rychlovarná konvice občas vyhodí pojistky. Pokud ji zapojím přes tuto prodlužku, "vyhodí" a "vypne" se jen prodlužka, nebo se vyhodí pojistky i tak? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

7x

Přepěťovka nepomůže. Není lepší zjistit proč rychlovarka vyhazuje jistič? Přetížení fáze dalšími spotřebiči? Vadný jistič?

ka
hodnocení

Ano, pretizeni pri zapnute el. troube + jeste nejaky spotrebic.

riva

Pokud se nedá dát rychlovarka/trouba na jiný okruh a ani se nechce pořídit rychlovarku s menším příkonem, tak pak se to dá řešit přednostním relé. Ale člověk musí vědět jak a kam to zapojit. Trouba by byla hlavní spotřebič a rychlovarka by se spínala v mezerách, kdy trouba nehřeje.

hodnocení

5x
Na špatné rozvody vám prodlužka s přepěťovkou fakt nepomůže.

hodnocení

4x

Ta konvice vyhazuje pojistky kvůli proudu, ne kvůli přepětí.

jabraka*
hodnocení

0x

Ta ochrana na prodlužce zafunguje tehdy,když přepětí,způsobené proudovým nárazem při zapnutí konvice přestoupí časovou závislost ochrany..Záleží,co bude rychlejší,buď jištění hlavního jističe,nebo prodlužky.

Mohu vědět, jak proudovým nárazem (který u rezistivní zátěže prakticky neexistuje) při zapnutí konvice vznikne přepetí?

Zajímá mně to taky...

Mě taky... Zajímalo by mě, jak vznikne přepětí, nebo indukce na odporové zátěži...

111®

jak vidno podle pana Jabraky, velice snadno...osobně hledám ten jistič v prodlužce...

joudic*
hodnocení

0x
ne, musite si predelat rozvody, zalezi kde to je, jestli jsou kachlicky, kde je krabicka od jineho okruhu atd podle toho zvolite nejmin bolestive reseni, u me pro rozdeleni zateze stacilo sekat jen metr ke kumbalu, kde je jiny okruh.

hodnocení

0x

Velmi proste : nesmiete pouzivat naraz dva vykonne spotrebice (rura + konvica) na jednom istici.

Spravny postup je rekonstrukcia, kde bude mat kazdy vykonny spotrebic svoj istic a kabel (sporak, umyvacka riadu ...) a plus jeden okruh na kuchynske spotrebice ako konvica, kavovar ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]