Zdravím, prosím potřebuji poradit. Koupili jsme si novou televizi Hyundai HLJ32854GSMART s operačním systémem android, má 2 vstupy na USB. Při zapnutí televize najede tato hlavní nabídka (viz foto), ale neporařilo se nám zjistit jak se dostat na tu flešku když si chceme něco přehrát. Na starší televizi která neměla android jsme se na flešku dostali, ale tam zase nešla aplikace "sledování TV", tak jsme ji vyměnili za tuto. Máte někdo podobnou televizi s androidem, jak na ní přehráváte videa z flešky?
Na storu si stahni file manager (nebo neco obdobneho - dceri jsem stahoval 2 ruzne,oba umej to same ale lisi se graficke rozhrani,to uz je pak o vkusu)a pak si ho pripni mezi hlavni aplikace.
Pokud si na televizi chcete něco přehrát z flešky, tak se vám to v této nabídce nepodaří. Musíte zvolit jiný vstup. Tu flešku. A tu zvolíte tlačítkem mezi hlasitostí a přepínáním programů. Takový obdélníček, do kterého zleva zasahuje šipka.
1) dle on-line nápovědy; USB fleška s jen zastaralým formátem FAT32 s omezeními na velikost: - maximální velikost souboru 4GB - maximální velikost diskového oddílu/partition 8TB (není v podstatě omezující) 2) k přehrávání (videa i zvuku) doinstalovat aplikaci KODI (bez reklam a zadara) z Google Play, ale lze i oblíbené VLC 3) v on-line nápovědě jsou i podporované formáty, kupodivu není podporován nový již běžný formát H.265 (HEVC), KODI by si s tím mělo poradit 4) HDD (disky) externí většinou nelze přehrát dle on-line nápovědy
doplněno 05.10.23 08:47:
Ještě k externím HDD. Protože mám přes HDMI připojený Blu-ray přehrávač i se vstupem pro USB zařízení. Externí HDD připojuji na Blu-ray přehrávač a filmy/fotky sleduji uvedeným propojením.
Děkuji, ale mám smůlu. Zkouším tu šipku " input" nic mi to nevyhledá. Ten file manager funguje, videa se mi zobrazí, ale ani jedno nejde spustit. Píše mi to videokodek není podporován. Mám tam filmy v různých formách, avi, mpg4, mkw. Jeden film šel spustit ale bez zvuku. Na staré televizi kterou jsme vrátili a vyměnili za tuto šlo spustit vše. Není na storu ke stažení nějaký program aby šli ty videa spustit?
Zkus v návodu najít jaký kodeky televize podporuje. Pak v kompu zjistit jaký kodeky používá konkrétní film a pokud to bude něco jinýho, tak Format Factory a film v počítači překódovat.
Mám to taky tak fleška se v inputu nezobrazí.Pouze když ji strčím do USB tak vyskočí hláška a přehrát jde vše.Jinak ji nikde v tv nevidím.Sony bravia 70.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.