Dobrý den, mám rok starý mobil ale nepodporuje tu novou síť nebo co to je prostě aby mi šla data a internet. Chci se zeptat jde to nějak předělat aby to šlo nebo si mám koupit nový mobil? Je mi líto zase vyhazovat peníze když je jak nový. Díky
LTE podporují mobily už hezkých pár let. Při způsobu tvého vyjadřování bych se šel zeptat do obchodu kde byl mobil koupený (v nouzi třebas do obchodu mobilního operátora). Pokud jsi nekoupil nějaký šunt z x-té ruky, tak to bude nejspíše nějaká chyba v nastavení.
Jako novou síť asi myslíte 5G, ale ta ještě není nijak moc rozšířená a plno telefonů ji nepodporuje. Vy hlavně potřebujete podporu 4G (označováno jako LTE), protože 3G sítě budou brzy vypnuty. Pokud vás mobil umí 4G/LTE, můžete být v klidu, internet vám pořád normálně fungovat bude. A podle specifikací to umí.
Telefón podporulu LTE má,ako tu už bolo uvedené. Zamerajte sa na sim kartu,či je určená pre LTE. Tú vám operátor vymení. Potom je to už len v nastavení smartfónu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.