Nejste přihlášen/a.
Mám v úmyslu koupit novou mikrovlnku a prozatím jsem si vybral Sencor SMW 6001 DS. Líbí se mi na ni např. to, že má displej na kterým asi bude lépe a přehledněji vidět nastavené funkce a ubíhající čas, že má více funkcí než jiné obyčejné a levné, připadá mi být snadno ovládatelná, je za pro mne příznivou cenu atp.. Mikrovlnku bych chtěl používat především k ohřevu jídel, občasnému rozmrazování a také i k zavařování ovoce. Zajímá mne jaký máte kdo názor na tuto konkrétní mikrovlnku a zkušenosti s ní od těch co ji mají. Dá se použít i na to zavařování ovoce i když v popisu toto nikde nevidím uvedené? Na Heureka.cz má tato mikrovlnka docela dobré hodnocení (recenze).
Odpoviem vám jednoducho. Po odkrytovaní sú všetky tieto lacné mikrovlky vo vnútri rovnaké,skrine sú praktický identické,len dizajn sa mení.
Sú dva typy. S mechanickým časovačom a s digitálnym nastavovaním. Vám sa páči s digitálnym,ktorý je samozrejme prehľadnejší. Tiež by som bral túto variantu. Doska plošných spojov bude dizajnovo zmenená,aby sa nedala použiť u iných značiek,no bude inak to isté. Mal som teraz rozobraté niejaké mikrovlnky a lacná Whirpoolka s digitálnym nastavovaním bola na tom rovnako vo vnútri ako aj sencor. Rozdiel je len v dizajne. Ja preferujem jednú vec a to,aby sa dvere otvárali za madlo a ľahko, veľký displej a otočný ovládač pre nastavenie času. Pravdepodobne budete aj tak používať len najvyšší výkon a nastavovať čas.
Pozerajte s výkonom okolo 800 W. S väčším výkonom sú už len drahšie multifunkčné typy a tie sa pohybujú s výkonom do 1000 W.
Také odpovím jednoduše, že jsem čekal trochu konkrétnější odpověď. Vevnítř budou mikrovlnky asi většinou přiblížně stejné. Ta Sencor SMW 6001 DS mi připadá ale být trochu jiná než jiné levnější. Má např. displej což u levnějších mikrovlnek se běžně nevidí a má to i nějaké tlačítka na asi lepší nastavování jednotlivých funkci oproti jiným s pouze dvěma přepínači. Já nepotřebuji nějakou drahou mikrovlnku za několik desítek tisíc Kč pozlacenou a s plno funkcemi které bych možná za celou jeji životnost ani nikdy nevyužil.
Ano, mnohem více se mi líbí mikrovlnky s digitálním nastavováním, protože mi to připadá být lepší a přehlédnější a na takové se zaměřují především. Také si myslím, že digitálně elektronicky se asi dá udělat více různých více či méně užitečných nastavitelných funkcí než mechanicky. Také otevíraní dveří za madlo mi připadá být lepší než tlačítkem tak jak je to např. u ECG MTD 2071 SE. Asi všechny mikrovlnky pracuji na stejným principu a tak se není čemu divit, že vevnitř budou asi všechny vypadát velmi podobně (VN trafo, magnetron, kondenzátor atp.). Nakonec asi koupím tu Sencor SMW 6001 DS. Také začínám uvažovat nad tím jestli výkon 700 W nebude trochu omezující v tom, že ohřev a všechno bude muset trvat asi trochu déle a proto by možná bylo lepší se zaměřit na něco s větším výkonem.
Nyní jsem našel jinou mikrovlnku ECG MTD 2071 SE která mne zaujala a zvažuji která z těch dvou by byla lepší. Tato má podobné nebo stejné funkce jako ta Sencor a obě se dají koupit za stejnou cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.