Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meteostanice Auriol - Lidl

Od: jamra® odpovědí: 12 změna:

Ahoj všem,

mám 2 otázky k bezdrátové meteostanici Auriol (z Lidlu).
Koupila jsem si novější verzi s užšími rámečky a dotykovým ovládáním, ale princip je stejný jako u starších verzí.

1) V návodu je napsáno, že venkovní čidlo musí stát. Jak může venkovní čídlo stát, když nemá žádný podstavec, stojánek, platformu, která by ho udržela ve stoje? Použila jsem "stojánek" ze starší verze, ale čidla nejsou stejně velká takže jsem to na hulváta omotala lepenkou.

2) Jak změnít kanál příjmu venkovního čidla? V návodu je psáno, že po podržení tlačítka channel na 3 vteřiny se ozve tón a stanice přijímá kanál 3. Tak jsem čidlo přepnula na 3 a dobrý. Po dvou dnech se stanice sama rozhodla, že začně přijímat kanál 1, takže zobrazovaná teplota neukazovala správně - opět jsem na čidle změnila ručně kanál na 1. O další 2 dny později, stanice ukázala, že přijímá kanál 1 atd... Takže budu každé dva dny odlepovat všechnu lepenku, aby změnila kanál? Nevíte, jak to fixnout, aby zůstal jeden kanál, případně jak na stanici zvolit kanál 1? - v Návodu je pořád jen, že přijímá kanál 3 (po opětovném stisknutí tlačítka channel se nic neděje).

Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není čidlo daleko od stanice? Třeba přes více stěn? Baterie jsou vyměněné za funční s potřebným napětím (nejen NOVÉ, ale změřené)? Dejte čidlo na nějakou dobu tak 2 - 3m od stanice a sledujte...Má kmitočet 433 MHz? Pak to může být rušením s podobnými přístroji na tomto kmitočtu nebo dalšími spotřebiči. Osobně jsem musel vyměnit za stanici s kmitočtem 866MHz, už se neprodává; od té doby klid. Taky mi to přepínalo kanály, ale ne tak často, tak asi jednou za týden...Od výměny za přístroj s kmitočtem 866MHz klid, klídek... Proto ty otázky na začátku...dejte info, jak to dopadlo...

doplněno 23.03.21 20:12:

Na těchto stránkách pořídíte třeba i náhradní vnější jednotky meteostanic, prodávaných Lídlem..

hodnocení

Čidlo je asi 40 cm od stanice, pouze přepažené oknem. Čidlo i stanice jsou nové, baterky taky nové. Kmitočet nevím, jak ho zjistím? Starší stanice (stejná značka) také fungovala nejdříve bez problémů a v poslední době ukazovala divná čísla, třeba 23 stupňů a venku mráz apod. Už ale byla pár let v chodu, výměna baterek nepomohla, tak jsem koupila novou, ale tady mám problém s těmi kanály. Jinak čidlo ukazuje teplotu i připojení ke stanici (u té staré už čidlo neukazovalo nic).

Zkuste dát čidlo jinde, třeba na jiné okno, aby signál přicházel z jiného směru, nebo do pokoje opačným směrem, než je okno...není poblíž PC, mikrovlnka,...televize? Případně strčte třeba do ložnice, na zkoušku, čidlo za okno ložnice...

hodnocení

Čidlo je v ložnici, poblíž nic není kromě notebooku, ale ten tam byl vždy. Jinam se čidlo bohužel dát nedá, svítí tam slunce.

Myslím na zkoušku, pár dnů. Třeba i teplotu na slunci... Abyste postupně vyloučil, čím to je..

honzin*
hodnocení

0x

je to krám. Mám tu starší, asi 1,5 roku. Bydlím u bytového domu, evidentně ji má ještě někdo. Prostě se někdy 1x, někdy 10x denně rozhodne, že přepne na jiný kanál, na jiná čidla. Když na aktuálně zobrazeném kanálu, není žádná teplota - stanice zřejmě ztratila kontakt s čidlem, tak ani nejde (v tu chvíli) ručně přepnout na jiný kanál. Jak píšu, je to krám.

To vám udělá "skoro" každá, pokud je tam rušení...proto jsem přešel na 866MHz, na kterém pracuje mnohem méně přístrojů; moje původní na 433MHz byla už "z těch dobrých", a přesto se neosvědčila. Jinde funguje bez sebemenších problémů...daroval jsem ji... A ta starší z Lídlu už pár let jede bez problémů u rodičů, samostatný dům na vesnici...

hodnocení

To by mělo řešit přepínání kanálů, ale mě jde přepínat jen mezi 1 a 3, 2 se mi tam ještě nepovedlo dostat.

honzin*

Mně by stačili jen málo ke štěstí s tímto krámem. Když má nastaven kanál 1 ať tam prostě zůstane, i kdyby s čidlem ztratil komunikaci. Ať nepřepíná náhodně na cca 4x - 5x vzdálenější čidlo někde u sousedů, u kterého záhy ztratí signál, svítí tam pomlčka, a je to bloklé, bez možnosti přepnout kanál ručně.

Číňan toto moc nevychytal.

honzin - mám úplně ten samý problém. Chvíli jede v pohodě, pak se rozhodne, že žádný kanál není dost dobrý, začnu řešit, že s ní někam švihnu a ráno naráz jede a klidně vydrží i měsíc. Pak si zase na pár dnů postaví hlavu a nejede. *smich*

joudic*
hodnocení

0x
holt drat je drat, mam meteostanici uz 20 let a jedina starost je jednou za 2 roky vymenit baterky

hodnocení

0x
Mám staršiu verziu a po asi 5 rokoch sa rozhodla prijímať len jeden kanál. Tlačítko prepínania kanálov nereaguje. Výmena batérií nepomohla. Ale nejak to stále funguje a po navolení správneho kanálu na vysielači sa spojenie nerozpadáva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]