Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aký telefón s Custom Rom?

Od: prosim odpovědí: 10 změna:
Prosím vas o radu. Ktoré telefóny majú Custom Rom, ako to hľadať, alebo aj by som chcela radu, ktoré sú najlepšie za nie vysokú cenu. Ďakujem pekne za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eman
hodnocení

1x
Víte co je to custom rom? Tu nemá z výroby žádný telefon, tu si tam musíte nahrát. Umíte to, znáte rizika?
prosim
hodnocení

:). haha to som teda. Chcela by som byť nezávislá od google. Takze si mozem kupit hocijaký telefón a nainštalivať tam ten program? Neviem o tom nič. Len tu som sa na to pýtala a tak mi poradoli, že telefón, ktorý ma Custom Ram. Dakujem za blizsie vysvetlenie.
eman
Custom rom nemá nic společného s Googlem. Jestli chcete telefon bez Googlu a nic neřešit kupte si nějaký novější telefon Huawei, tam nic od googlu nenajdete ani nenaistalujete, mají ho zakázaný.
prosim
hodnocení

No ďakujem za radu. Možem sa ešte niečo spýtať?

fertuo
hodnocení

0x
Zvladne to i cvicena opicka. Zacnete zde:
wiki.lineageos.org/...
eman
Custom rom a cvičená opička? To jste mně pobavil.
fertuo
Ale notak...
1: Download a ROM
2: Boot into Recovery
3: Flash ROM
4: Clear Cache

Podle mne je ale problém v tom, že spousta současných telefonů má bootloader zamknutý a tak to nejde. Nebo je už nějaká metoda jak to třebas na Huawei odemknout?

hodnocení

0x

Nezávislá od Google? Stačí koupit Huawei. Na to není zapotření Custom ROM. A když budete mít nějakou službu nedostupnou, tak budete vědět proč.

Měl jsem Lineage OS na Nexusu, díky tomu jsem měl novější verzi Androida než byla oficielně možná. Ale to opravdu neznamenalo absenci Google - aplikace Google tam všechny naštěstí byly a tak všechno fungovalo k plné spokojenosti.

Když už Nexus přestal stačit, tak jsem se zajímal jak je to s novými telefony. Více než Google (který potřebuju) mi vadí různé podivné firemní nadstavby Androida (takové tu MIUI, EMIUI a kdo ví jak se ten všechen balast jmenuje). Jenže většina moderních telefonů má zamknutý (tj. zašifrovaný ) bootloader, takže velký smolík.

jajo
13.05.21 13:05

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]