Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký aktivni rozbocovač použit

Od: jirrka22® odpovědí: 26 změna:

Dobrý den,

Pro přijem analogoveho signalu pouzivam spolecnou antenu STA ale nektere programy mirne sumi ( viz obrazek ). Rad bych to vyresil aktivnim rozbocovacem ale nemuzu se rozhodnout mezi temito dvemi variantami. Prosim poradte mi vybrat nebo navrhnete lepsi typ.

ges.cz/...

nebo

hadex.cz/...

Za odpovědi předem dekuji

Jiri

Jaký aktivni rozbocovač použit

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

2x

Nějak se mi to nezdá. Prima Cool se snad v analogu nevysílá, takže nejspíš půjde o digitální vysílání transformované do analogu.

Tohle většinou zařídí nějaké lobby,které v panelácích nechá tento systém instalovat s vidinou získání dalších programů a ušetření settoboxu. Ovšem kvalita je v pr... Doporučil bych raději investovat do satelitu již v HD provedení.

ar*
hodnocení

0x

Dobrý večer,anténí zesilovač máte? Vkaždém případě je AZR-AMPL výkonější (zisk 18db) ,ale je potřeba aby šel kvalitní signál už do rozbočovače od antény jinak to moc nepomůže.

hodnocení

Anteni zesilovac nemam, prave proto vych to rad vyresil tim aktivnim
rozbocovacem.Mate pravdu, AZR-AMPL ma vetsi zisk ale zase na druhou stranu IVO
I030RA ma vetsi vybuditelnost
Anteni zesilovac nemam, prave proto bych to rad vyresil tim aktivnim rozbocovacem.Mate pravdu, AZR-AMPL ma vetsi zisk ale zase na druhou stranu IVO I030RA ma vetsi vybuditelnost.
ar*

nejprve by to opravdu chtělo ten zsilovač, nebo jak to jde pokud je zapojená jen jedna tv?

doplněno 23.02.10 21:37:

To je jedno jestli to je klasická TV a nebo TV tuner v pc hlavní je aby do toho rozbočovače šel kvalitní signál. Pokud tam pujde špatný tak vám rozbočovač kvalitu nezlepší. Já jedu doma na jednu antenu 3x TV a 1x karta v pc a u písíčka musím mít utlumový článek jinak to je přbuzené. Mám antení zesilovač a rozbočovače pasivní. Signál beru z Prahy vzádené 100Km vdušnou čarou.

Jak jsem psal do rozbočovače musí jít kvalitní signál jinak to nepomůže.

hodnocení

Omlouvam se ale zapomel jsem dodat ze potrebuju tento signal rozvest do televize a TV tuneru v pocitaci.

hodnocení

A myslite ze anteni zesilovac je dobrou variantou kdyz mam pravdepodobne digitalni vysilani transformovane do analogu?

ar*

záleží kde bydlíte jestli máte antánu svoji nebo někde v bytovce je společná pro několik rodin atd. Zesilovač se dává přímo do antény. Jestli bydlíte v bytovce tak ani k anténě nemáte nejspíš přístup. Další věc je v jaké lokalitě bydlíte a jaky tam je signál na digitál jestli by nstačila pokojová anténa popřípadě malá anténa na okno. To je moc faktorů co je potřeba vědět.

jirbar*

Píše, že používá STA, že to jede v analogu, na obrázku má Prima Cool a mně není známo, že by se tento program někde v analogu vysílal.

ar*

Sousedi vedle nás mají dvojdomek a aby ušetřili tak si nechali taky namontovat od Fy STA než zjistili že je to k prdu. Já netuším jak bydlí a má to tazatel

hodnocení

zkousel jsem i malou pokojovou antenu ale na ni jsem prima cool v zadnem pripade nenaladil.

Pokud jsem o signal tak bydlim v celkem zadane lokalite v Ostrave a mam asi 13 programu a trochu zrni asi jen Prima cool a Barrandov TV. Myslim ze dedukce pana Jirbar je spravna *palec*

ar*

Bez STB samozřejně nic nechytíte. V lokalitě Ostrava je digitál vysílanej , koupil bych STB a malou anténu a je vystaráno na společné anteny v bytovce to stejně nikdy tak nepujde.

doplněno 23.02.10 22:51:

No to je jasný slováky zatím nechytnete ,ve vaší lokalitě možná v budoucnu až to na slovensku dotáhnou dokonce z digitálem. Já bych vám poradil satelit tam těch programů je nejvíc, ale zase je to o penězích. Myslím že tím aktivním rozbočovačem ,ale nic nezlepšíte. Pokud máte možnost si ho vypůjčit tak to zkuste ,ale bude to zbytečné

hodnocení

Mel jsem pujceny STB a malou pokojovou antenu a je pravda ze kvalita obrazu byla lepsi ale zase jsem nedokazal naladit takove programy jako je Markiza a JOJ a tim padem by to byl maly krok vzad i vzledem k tomu ze bych do tohoto zarizeni musel investovat penize. Proto jsem vsechno promyslel a priklonil bych se k vylepseni analogu.

hodnocení

Takze vzhledem k predchozi diskuzi zkusim otazku polozit znovu. Muze mi nekdo poradit jak zlepsit signal digitalniho vysilani transformovane do analogu ktera je vedena pres spolecnou antenu STA? Za odpovedi predem dekuji.
jirbar*

To je naprosto jasné. Multiplex 1 až 3 uvedené kanály neobsahuje. Družstevníci či někdo jiný bere signál ze satelitu, případně z kabelu a transformují ho. Znám pouze toto řešení.

poradte.cz/...

hodnocení

0x
Viděl bych to tak, že žádný aktivní rozbočovač tomu nepomůže, ten jen zesílí již tak špatný signál a bude to ještě horší.
Měli jsme to v bytovce taky. Důchodci nechtěli ani slyšet o nákupu set top boxu, nechali si udělat anténu, kde byl digitál převedenej na analog, teda s o malinko lepším výsledkem než zde. Na malý televizi to ještě jakž takž šlo, ale na větší to bylo nekoukatelný. Byl to boj s větrnými mlýny, ale podařilo se je přesvědčit, analog je definitivně vypnutej, každej si koupil set top box nebo novou televizi. Savětskija mašina, tělevizor Rubín, se od souseda konečně stěhoval na smetiště dějin a když ji vyměnil za LCD tak byl unešenej obrazem.
Já bych osobně se nepokoušel reinkarnovat analog a napnul síly na předělání na digitál, asi to bude běh na dlouhou trať, nebude to jednoduchý, ale je to jediná možná cesta.

juvla*
hodnocení

0x

Mizerný signál na vstupu ničím nezlepšíte. Jak bylo řečeno analog odchází na smetiště. Domluvte se a inestujte do digitálního příjmu. To je jediná cesta do budoucnosti.

Myslím že mají v domě satelit (třeba skylink) a analogově ho mají puštěný do bytů.

Nám to dělali také, do každého bytu sólo koax a kvalita je dobrá.

Kdo měl svůj satelit. Napojil přijímač na ten koax a parabolu vyhodil.

hodnocení

Děkuji všem za příspěvky ale problem už byl vyřešen pouhým přepojením konektoru do druheho STA konektoru *haha*

Teďka mam 15 nadherně čistých programů a uplne zadarmo *palec* Do budoucnosti planuju digitalizaci ale zatim mi toto bude stacit.

Mejte se a přeji mnoho vyresenych problemu ;)

Jaký aktivni rozbocovač použit #2

Tohle je divný.

Ta druhá zdířka bývá na rádio a má opačnej konektor než ta na televizy?*frajer*

To šlo jen tak to přepojit do druhé zásuvky? Ty zásuvky jsou různé (jak už tu padlo).

hop®

Jj, když někdo ladí TV na radiových vlnách, tak je to těžký. Akorát nechápu, jak tam ten člověk tu zástrčku dostal? Mně už jako malýho v sexuální výchově varovali před homosexuály tvrzením, že "ptáka do ptáka nenacpeš", ale kdo umí, ten holt umí...*smich*

jirbar*
hodnocení

0x

A všim si někdo, že krabice tam má dvě. Ta druhá je TV/Rádio, takže otázka je, kam ten kabel vůbec cpal.

hop®

Každá podobná krabice má TV/Rádio, vyjímkou jsou pouze krabice, které mají navíc "F"konektor na SAT! Nicméně kam to tazatel cpal snad neví ani PánBůh...

hodnocení

Druha krabice patri kabelove televizi a abych kabel zapojil do druhe zasuvky musel jsem vymenit koncovku.

jirbar*

Je to nějak pomatlané. Výstup pro TV bývá na krabici vlevo a konektor je samec na kabelu samice. Ovšem pokud se to předělávalo, tak to může být blbě i v krabici, nebo někde v celém rozvodu.

hop®

Propojovací kabel musí fungovat jako prodlužovačka, t.j. na každém konci jiný konektor, aby do sebe šly spojit. Kabel který má oba konce stejné je v tomto případě nepoužitelný a svádí k Vámi popisovaným problémům!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]