Dobrý den, potřebuji poradit... Zničila jsem bratrovi starší aku vrtačku, kterou mi půjčil na sestavení bukové postele. Jedná se o celý kufr Bosch. Notně opotřebené, ale bohužel se mi stalo to, že jsme vrtačku asi strhli... Vrut nešel zatáhnout, schválně jsme vrtali na menší točky a nešlo to. Najednou začla vrtačka smrdět v zadní části začla kouřit... Nyní nefunfuje. Beru to férově, patrně už měla cosik za sebou, ale zkazili jsme ji. Nedokážu nyní vybrat správný model, nemohu se zorientovat v těch parametrech. Budu ji kupovat bez baterie. Můžete mi prosím poradit?
Stejnou již stejně neseženeš a kupovat ji bez baterie je nesmysl. Současná baterie má svý nejlepší léta za sebou a tak je nejlepší koupit celou novou bateriovku.
Vem mu Lidlovku, je celkem slušná, záruka 3 roky a do měsíce můžeš vrátit kdyby se nelíbila.. Bosch zbytečně připlácíš za značku, navíc baterka bude mít nejlepší za sebou...
Ja mam z lidlu 12V akusroubovakovrtacku za 500,- i s baterkou a nabijeckou a udelal jsem s ni dve pergoly - myslim krytinu, stovky der do sklolaminatu a vrutu.
takze to bude neco na urovni teto 12V boschky.
ps: na velke vruty mam i razovy utahovak ale tech bylo tak 6 na pergolu.
ladis*
Doplnuji model, akorat ze stal maximalne 590 Kc v akci i s baterkou a nabijeckou PARKSIDE® Aku vrtací šroubovák PBSA 12 D4, 2 Ah
Cely kufr je co? Jen vrtacka, nabijecka a baterky? Jestli ano a ma puvodni baterky, je totalni nesmysl lamat to pres koleno a shanet stejnou na 12v, kdyz mozna za stejnou cenu koupite uplne novou i s novymi baterkami. Nehlede na to, ze kdo vi co v ni odeslo. Taky mohla odejit zrovna ta baterka, po 7 letech by na to mela pomalu narok. Abyste neskocila s novou vrtackou a stejne nepouzitelnou..
Další možností může být, pokud jste aspoň trochu manuálně zruční, stávající vrtačku opravit, náhradní díly se patrně pořád ještě dají koupit boschtoolservice.com/... . Ale vyplatí se to jen za předpokladu, že baterky stále drží podstatnou část své kapacity.
asd1
Smrdět = spálený vinutí motoru, oprava bude stát víc než nová.. Navíc 7 let stará baterka moc v kondici nebude, lepší rovnou novou..
Ano Lidlovka ten odkaz od Promona, mám a je dobrá...
Motor 33 euro plus poštovné pár stovek.. odsud (Přeložte si do češtiny). Nejlepší ale bude domluvit se s majitelem; kdyby se to stalo s mou vrtačkou, šel bych rozhodně do nového typu...a ještě, kdyby mi ji "někdo nějak"opravoval, nadšený bych vůbec nebyl...
Mám tento typ, + ještě příklep - a mám ji jako druhou vrtačku. Sice tam píší o extrémním krouticím momentu, ale to je spíše k smíchu. Jako "malá akučka- či druhá" je perfektní, ale plnohodnotnou akučku nenahradí. Také bych doporučoval domluvit se s bratrem pro jaké účely akučku používá. U akunářadí je nyní nejdůležitější zdali jej někdo používá jako ucelený systém- tj 2 baterky, nabíječka a k tomu - vrtačka, mafl, rozbruska, křovinořez, vysavač,... a pak např pro toho kdo "jede" v Makitě, tak je lidl vrtačka spíše na obtíž. Tj opravdu domluva. Možná, že se s bratem domluvíte, že mu přispějete a on si doplatí a vybere kvalitnější nářadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.