Nejste přihlášen/a.
a je tam jenom A, co se stalo?
Ps: hledam no ou lednici, 21 let starou jsem vyhodne prodal a ted hledam novou na chatu )
Tusil jsem to o zmene, ale nic na me z googlu kloudneho nevypadlo a ani na heurece nic nepsali...
btw 15 let stara podlinkova (vyska 81cm) ma 0,48 kWh/24h (A+), tak jsem tam tipoval nejakou s 0,24 a skoro nic nenasel vim, ze se musi porovnavat podobny objem, bo ta trida reflektuje hlavne prikon vs. objem
ano, na chate resim spotrebu, bo tam je D61d a kWh pres tyden stoji cca 2/6 Kc pres tyden.
Nic se nestalo. Jen už pár měsíců běží kampaň o novém energetickém značení domácích elektrospotřebičů. Podrobnosti najdeš třeba zde.
Nedávno jsem slyšel v rádiu, že se EU rozhodla zrušit plusy. Stejně prý byly všechny spotřebiče A a lišily se jen počtem plusů, což bylo nepřehledné nebo matoucí nebo co. Takže nově už zas jen A-B-C-... . Ale třeba C nemá být tak nešetrné, jako staré C, ale jsou tím prostě nahrazeny ty plusy, takže C je jako dřív A++ (nebo nevím, co přesně). Od kdy to platí, nevím. Tak už možná od teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.