Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice na Heurece, ve filtru zmizely a+, a++, a+++

Od: ladis* odpovědí: 10 změna:

a je tam jenom A, co se stalo?

Ps: hledam no ou lednici, 21 let starou jsem vyhodne prodal a ted hledam novou na chatu :))

doplněno 20.03.21 23:12:

Tusil jsem to o zmene, ale nic na me z googlu kloudneho nevypadlo a ani na heurece nic nepsali...

btw 15 let stara podlinkova (vyska 81cm) ma 0,48 kWh/24h (A+), tak jsem tam tipoval nejakou s 0,24 a skoro nic nenasel :( vim, ze se musi porovnavat podobny objem, bo ta trida reflektuje hlavne prikon vs. objem

ano, na chate resim spotrebu, bo tam je D61d a kWh pres tyden stoji cca 2/6 Kc pres tyden.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Je nové značení.

hodnocení

6x

Nic se nestalo. Jen už pár měsíců běží kampaň o novém energetickém značení domácích elektrospotřebičů. Podrobnosti najdeš třeba zde.

hm*
hodnocení

4x

Nedávno jsem slyšel v rádiu, že se EU rozhodla zrušit plusy. Stejně prý byly všechny spotřebiče A a lišily se jen počtem plusů, což bylo nepřehledné nebo matoucí nebo co. Takže nově už zas jen A-B-C-... . Ale třeba C nemá být tak nešetrné, jako staré C, ale jsou tím prostě nahrazeny ty plusy, takže C je jako dřív A++ (nebo nevím, co přesně). Od kdy to platí, nevím. Tak už možná od teď.

bbbbb
hodnocení

0x
Se spotrebou a energetickym stitkem bych si hlavu vubec nelamal.Skutecna spotreba oproti uvadene je mnohdy az o 50% vyssi nez uvadena vyrobcem.Ta se odhaduje a schvalne nepisu meri pri idealnich podminkach a ne v realnem provozu.Podle me jsou nejdulezitejsi rozmery,velikost vnitrniho usporadani a klimaticka trida.
Na měření spotřeby jsou dnes dané podmínky, pro všechny stejné. Takže ano, může vám doma žrát o poznání víc, ale na porovnání spotřeby jesnotlivých modelů mezi sebou je to dostatečné značení.
Já svoji novou lednici schválně měřil a lišilo se to max do 10%.
Já kupoval přesně před týdnem dvoumetrovku a žere méně než je napsáno. Je ale fakt, že je nová, že není velké horko jako v létě a měřil jsem jen 24hod. Jak se vrátím z nemocnice, zapnu to přes watmetr na měsíc a uvidíme. Ale při dodržování nevidím důvod, proč by měla žrát více. To nejsou automobilky. A taky nemusím mít v mrazáku mínus 18 nebo 20,alw podle obsahu třeba jenom - 16 a taktéž v lednici můžu nastavit teplotu dle potřeby, takže ve skutečnosti může žrát i méně.
bbbbb
Ano chladnicka muze mit skutecne spotrebu podle toho kde je umistena a jak se pouziva chtel jsem jen rict ze to nemusi byt rozhodujici udaj pri koupi.Mam testy lednic z dtestu a tam se spotreba u nekterych modelu dost lisi oproti hodnotam udavane vyrobcem.
Tak já se vždy dívám na spotřebu a srovnavam. Zvláště u ledničky, která jede celý svůj život nonstop a ty provozní výdaje jsou za celou životnost vyšší než cena ledničky. Takže ono moc nemá smysl brát hodně drahou ledničku s nízkou spotřebou a naopak moc levnou s vyšší spotřebou. Takže za mě je spotřeba důležitější údaj než cena ledničky, protože ta cena té ledničky může tvořit třeba jen třetinu ceny za celkovou dobu držení.
ladis*
hodnocení

bbbbb - tak to by mne zajimalo, jak moc se lisily normovane udaje?Ty testy prece musi byt za shodnych podminek!
bbbbb
Teoreticky by mely byt udaje podle nejake normy.Prakticky si myslim ze to nemusi byt vzdy pravda a skutecna spoteba bude zaviset na umisteni a pouzivani spotrebice.Kdyz se divam na vysledky dtestu 2020 vidim treba spotrebu uvadenou vyrobcem 190 kwh/rok a namerenou 243 dale 250/290 dalsi vysledek 190/280. Nerikam ze je to spatne ale ze ne vzdy se realny provoz priblizuje podminkam testovani.Jako posledni tomu dal korunu obchod ktery u spotrebice uvedl 3 ruzne hodnoty spotreby.Takze tyto udaje beru s rezervou a nejsou pro mne tim nejdulezitejsim parametrem pri vyberu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]