Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych vyměnit 400w výbojku. Naposledy jsem kupoval Osram powerstar hqi-t, ale teď za ní chtěji 1200 a to mi přijde dost (naposled stála pod litr), napadlo mě, že bych koupil hqi-bt je tam nějakej podstatnej rozdíl? Chápu, že bt je o 12mm delší, je tluštší, kvůli tomu bobku a svítí trochu jinak v průběhu života (to jsem se dočetl na eshopu). Spíš mě zajímá, jestli do halogenidovýho světla na 400w můžu dát jakoukoliv halogenidovou 400w výbojku...
Co takhle ten neekonomický krám vyhodit a místo toho dát LED svítidlo, které bude levnější a bude i levněji svítit. Např. něco takového.
mikihans® - to byl jen příklad, že jsou dnes levnější svítidla z hlediska provozu. Vybral jsem to namátkou, také jsem uvedl že Například.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.