Nejste přihlášen/a.
V zásadě tato anténa použít lze, princip antény na DVB-T2 se neliší, ale DVB-T2 vysílá na trochu jiné frekvenci a může se stát, že na anténu, na kterou jste dřív TV chytal ji dnes nechytnete (u pokojové to hrozí víc).
K televizi, která nepodporuje DVB-T2 musíte mít set top box. Pokud máte tak starou TV, že nemá ani digitální vysílání, záleží, jaký set top box budete mít a není vyloučeno, že budeme muset mít dva za sebou (analog-digitál a digitál-DVB-T2).
Někde na chalupě bude taková hračka k prdu.
To je tak do města do vysokého patra paneláku nebo do 15km od vysílače.
Digitál při sebemenším zaškobrtnutí bude kostičkovat a rozpadat se.
Analog jen šuměl nebo měl ducha, ale koukat se dalo i tak. Digitál ne.
Ale zkus si to Jo a to kolečko na zesílení nesmíš u digitálu přebudit (zesílit moc). Opět to přebuzené bude kostičkovat.
Když je chalupa pod vysílačem, tak proč ne . Každopádně pokojová anténa má velký handicap v umístění, ta samá by na střeše dělala divy. Jestli mátě chalupu na kopci a jste 20km od vysílače, půjde to, jestli jste v údolí 50km od vysílače, bude to horší.
Já teda spíš věřím opravdickým anténám, než těm dnes moderním "aktivním", ono 30x zesílené nic je pořád nic. Moje máti má na chatě přesně tu anténu, co je na fotce, je 20km od vysílače a je to bída, antému musí mít pod stropem a stejně nic moc. Já jsem 60km od vysílače, mám na půdě (ani ne na střeše) osmičku zohýbanou z měděného drátu, ale přesně naladěnou na danou frekvenci a příjem nádherný.
ale když koukám na detail obrázku tak ty zoxidované koncovky světší o nějaké půdní úložně...tak nevím jestli bude funkční
Kromě výše uvedených problémů, pokojovou antény dáte do prostředí, ve kterém je pohyb osob a odrazy mikrovln od osob, budou způsobovat výpadek signálu (případně kostečkování - dle typu TV).
Stojí za námahu anténu umístit ven.
Jak uváděno DVB-T, DBVT-2 či starý analagový signál nesouvisí s typem antény. Něco jako že potrubím může téci voda, pivo, ropa, splašky... pořád se vedou tekutiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.