Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tv zesilovač s rozbočením na všesměrovou anténu

Od: dafna odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
Prosím o radu s výběrem zesilovače s rozbočovačem.
Máme všesměrovou anténu Sencor SDA-500 a děláme rekonstrukci, kde máme připraveny přívody na další 3 tv, celkově tedy 4 místa pro připojení tv.
Líbil by se mi zesilovač HEVC anténní zesilovač pro 4 TV Evercon AM-949 5G, ale má v popisu nevhodný pro všesměrové antény..
Děkuji za odpověď.
David

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Potřebujete další zesilovač? Jak vám to hraje na stávající anténu? Třeba jedna televize...Nestačil by jen rozbočovač? Nevíme, který vysílač chcete přijímat a jak je daleko...pokud jsou v dosahu další vysílače z jiného směru, u širokopásmové antény "s dvěma zesilovači"vám to udělá pěkný "guláš"...viděl bych to na anténaře s přístroji, jinak taky můžete splakat nad výdělkem...a nakonec stejně objednáte zkušeného...

doplněno 12.03.21 21:13:

Hodnocení antény uživateli na czc.cz, nic moc...

111®
hodnocení

1x

takže v úvahu přichází. Olomouc, Radíkov
Vzdálenost 31.1 km, Azimut 98.8 °
Terénní profil, Detail na mapě
Přerov
Vzdálenost 45.4 km, Azimut 124.7 °
Přerov, Čekyně
Vzdálenost 40.5 km, Azimut 121.7 °
Šumperk, Háj
Vzdálenost 31.7 km, Azimut 359.1 °

a profily jsou v přiloženém souboru export.pdf

export.pdf636.18 kB
Tv zesilovač s rozbočením na všesměrovou anténu

Doplním 111@ nejlépe s terénním profilem vypadá Šumperk, Háj, ale má pouze MUX24 a když se podíváte na vyzařovací diagram vysílače, tak azimut 359,1 (směr Hvozdečko) tak je signál NULA...Přerov, Čekyně je na tom "trochu" líp se směrováním signálu, ale pouhý výkon vysílače 251W, ale také pouze MUX24...Olomouc, Radíkov - ten je "za kopci", tam bude také problém...Takže jedině Praděd, MUX 21, 22 i 23

111®
hodnocení

1x

tak detaily k doplnění @nonek:

export(1).pdf714.11 kB
Tv zesilovač s rozbočením na všesměrovou anténu #2

111®
hodnocení

0x
Jde o to co si prodejce představuje pod pojmem všesmerovy
doplněno 12.03.21 17:39:

koukal jsem a jedná se o tykové ty plastové se zesilovačem.
Takře co máte za anténu vy?

Používámv pohodě tuto, na vysílač Ostrava Hošťálkovice, vzdálenost cca 33km...

111®

tak výborná, ale co tazatel?

dafna
Ano.je to ta plastová
m.heureka.cz/...
dafna
hodnocení

Tak ta směrová anténa mi hodně pomohla. signál je sice 75, ale kvalita stále 100% a bez chyb...takže je klid :)

111®
Sláva, hlavně že k kvalita, je to se zesilovačem nebo bez

111®
hodnocení

0x

no tak to není anténa, jelikož ani není vidět žádné prvky a kdo ví co je uvnitř. Kupte si anténu co ukazuje @nenek: nebo síto podle toho jestli budete chytat jen jeden vysílač , nebo potřebujete signál z více směrů , ale tím není míněno ze všech směrů v okruhu 360°, Anténa nemá přijímat "zezadu" ale jen zepředu...
Za druhé : je dobré vědět jaký vysílač přijímám a jaké multiplexy poskytuje. Také jak je daleko, protože na nějakých 50km není potřeba anténu se zesilovačem, něco jiného je aktivní rozbočovač co hradí ztráty.ale i u toho vám stačí zisk tak 10-15dB, není potřeba mít 20-40dB...
Nic z toho zde neštu v dotazu..Ani místo kde se nacházíte aby se dalo podle mapy vysílačů kouknout který byste přijímal.

dafna
Dobře.dnes mi říkal kamarád,co se těmi antény trochu zabýval,že mám taky pořídit jinou anténu směrovku.. takže to snad pak bude lepší..
Jsem na Hvozdečku u Bouzova..zrovna v údolí..chytám spíše Praděd.
Děkuji všem za odpovědi.
Dobrý den, Ve Hvozdečku je možnost přijímat signal z Pradědu, Zlína a Kojál máte přes kopec. Jsem z Konicka, tudíž znám misto. Před 10 lety jsem tam připojoval internet od poskytovatele z Konice, vč anténní techniky
.
Použijte směrovou anténu Alcad Bu 475 LTE, možná bude potřeba i nějaké zesílení, ale to by bylo lepší změřit.
dafna
Také děkuji za odpověď. Určitě pořídím tu směrovou anténu. Tu co máme,tak jsem i v práci slyšel dost negativních recenzí..

111®
hodnocení

0x
Až budu na pc kouknu co můžete chytat a jaký je profil

jabraka*
hodnocení

0x

Než všesměrová,tak asi spíše univerzální.Všesměrově se chová jen svislý dipól.V dnešní době je lépe najít zdroj signálu - nejbližší vysílač a přijímat z něj,směrovou Yagi anténou.zesilovač potřeba nebude,pro tři televizory bude stačit jen rozbočovač.Pokud chcete investovat další peníze,nechte si signál proměřit.Každý prvek,i aktivní,vnáší do signálu zeslabení,nebo poruchy.

JABRAKA

dafna
Dobře.dekuji

hodnocení

0x

Vidím to jedině na Praděd, ze všech jiných směrů jsou buď kopce, nebo malý výkon vysílačů (= malý dosah), atd., zkoušel jsem to teď, jako obvykle, na mapavysilacu.cz...chce to směrovou antému se zesilovačem...myslím, že stejně vám poradí místní odborník na antény

111®

dík za doplnění já ty azimuty moc negómu..nevoják, tak jsem to ještě vyhledal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma anténní zesilovač

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]