Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV vs set-top box

Od: libuschka* odpovědí: 18 změna:

Prosím poraďte,

teď jsem nainstalovala set-top box Philips DTP 2340, vše OK, ale slyším tam v pozadí zvuk z analogového programu, něco jsem asi udělala špatně. Děkuji Libuschka.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

2x

Ten Philips DTP 2340 je DVD přehrávač s digitálním tunerem. Pokud má televize vstupní 3x činč, žlutý, bílý, červený použijte stejný kabel a bude nejspíš pokoj.

celp*
hodnocení

0x

Propojení máte scartem?Specifikovala jste AV vstup?

libuschka*
hodnocení

ano scartem, omlouvám se ale nejsem technicky zdatná, jak specifikovat AV vstup? myslíte v TV (to když zapnu, tak signál nejde) nebo to mohu nastavit přímo v set top boxu?

děkuji

jabraka*
hodnocení

0x

Ten Philips má dva SCART konektory.zkus to přepíchnout do toho druhého.

JABRAKA

libuschka*
hodnocení

tenhle má jen 1

jirbar*
hodnocení

0x

Tenhle problém jsem již taky řešil. Podezření bylo, že SCART je vstupně/výstupní. Tedy pravděpodobně TV má volbu vstupů Anténa, SCART, HDMI případně další.

S HDMI by asi problém nebyl. Domnívám se, že ve SCARTU je výstupní signál z posledně zvoleného kanálu a zároveň vstupní signál z set-top boxu.

Pokud je méně kvalitní kabel SCART tak se tento výstupní AUDIO signál naindukuje na vstupní AUDIO.

Snad by pomohl kvalitní SCART kabel u kterého je každíá žíla stíněna. Popřípadě použít jen poloviční kabel SCART.

libuschka*
hodnocení

Dala jsem tam úplně nový skart kabel, ale nepomohlo to

jirbar*

Pokud stál asi 300 Kč tak je chyba někde jinde. Pokud je tak za 60 až 80 tak to může být v kabelu.

To že je nový ještě neznamená, že je mizerný.

libuschka*
hodnocení

musím přiznat, že jsem tam měla původně starý z videa, dala jsem tedy úplně nový, sice jsem ho nekupovala já, ale teď jsem se dívala na e-shop a máte pravdu, stojí 51 Kč :(, tak to nebude žádný zázrak, kupoval mně ho kolega z práce, ten nainstaloval ten samý set top box u tchýně, se stejným scartem a všechno funguje, já se ho zítra musím ještě poptat, v každém případě Vám moc děkuji

jirbar*

Jaká to je televize. Přesný typ.

doplněno 22.02.10 23:58:

A nechá se rozeznat zda to je zvuk posledního programu na televizi. Předpokládám, že Vám tam jde ještě taky analog. A co zkusit přepnout potom na jiný program, zda ten zvuk následuje jiný program.

libuschka*
hodnocení

jj, je to jedno, je v povzdálí slyšet poslední program z analogu, to je jedno, který tam dám

jirbar*

Je to na mrtvici. Dovedete odpovědět na co se ptám.

1/ Na televizi jdou ještě taky analogové programy a kolik

2/ Když si v analogu na TV pustíte Gotta a přepnete na setobox tak v pozdálí slyšíte Gotta

3/ Když si v analogu na TV pustíte hokej a přepnete na setobox tak se v pozadí Gott změní na hokej.

Pokud to tak je tak si kupte kabel s činči žlutý, bílý, červený.

Doufám, že nebudete čekat, až bude Gott zpívat.

doplněno 23.02.10 12:08:

Teda pokud televize tento vstup má, protože na otázku jakou máte televizi jste se nenamáhala odpovědět. To se těžko někomu radí, kdo vlastně asi ani nechce, aby mu bylo poraděno. Jinak by pro to něco udělal.

doplněno 23.02.10 12:25:

Sice naznačujete, že je to poslední program analogu, ale chtělo by to upřesnit, aby vše bylo naprosto jasné.

libuschka*
hodnocení

Dobrý den, prosím omluvte mě, nestihla jsem Vám odpovědět, protože jsem musela pracovat, děkuji za Vaši námahu, už jsem to vyřešila, viz poslední příspěvek dole, velice oceňuji Vaši snahu, takže se prosím na mě nezlobte. Libuschka

raadek*
Muzete je propojit jinym zpusobem - koaxial, sinch? Nebo propojit pres prostrednika Stb - video nebo dvdrecorder - Tv? R.

raadek*
Muzete je propojit jinym zpusobem - koaxial, sinch? Nebo propojit pres prostrednika Stb - video nebo dvdrecorder - Tv? Dvd vam pri stejnem propojeni nedela problemy? R.

rv*
hodnocení

0x

Je to jasné, ten zvuk je od televize od sousedů :)

libuschka*
hodnocení

Už je to OK, vytáhla jsem ty 3 barevný čufliky (žlutý, červený, bílý) a dala jsem je do vstupů po straně (původně byly vzdadu na TV) a pomohlo to, vzhledem k tomu, že jsem technický antitalent, nevím proč, ale pomohlo to. Takže moc děkuji vám všem za pomoc.

Libuschka

jirbar*

No musím Vám věřit. Příčina je sice neznámá, když se nezná typ televizoru. Ale když TV měl dvoje čuflíky, tak asi jedny jsou vstupní a druhé výstupní. Předpokládám, že TV má volbu vstupů a volíte mez SCART (AV1 nebo AV2) a mezi Kompozit AV3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]