Nejste přihlášen/a.
A je rozumné brát zdarma televize že skládky a následně si je brát domů a rozebírat jelikož je i možnost naúkolovat známé a za něco jim to vyměnit...
2x
Máte dost naivní představy. Proč myslíte, že by od Vás někdo chtěl odkoupit staré použité součástky? Domácích kutilů přes elektroniku, kteří by doma něco stavěli už moc není a každý z nich si když tak radši sežene součástky nové. Budete mít doma hromady nepotřebných dílů, o které nikdo zájem mít nebude. Vím to z vlastní zkušenosti. Kdysi jsem byl také "elektrokutil", rozebíral jsem starou elektroniku a ze součástek pak bastlil kde co. Jenže ty doby jsou dávno pryč. Zbylo mi z té doby asi tak milion nejrůznějších součástek (některé jsou skutečně hodně staré). Je mi je líto vyhodit, ale nikdo je nechce ani za odvoz.
doplněno 09.03.21 16:50:
Jo a pokud uvažujete o "těžbě zlata" z elektroniky, tak na to rovnou zapomeňte. Je ho tam tak málo, že se Vám to v domácích podmínkách rozhodně nevyplatí.
0x
Smysl mají jen speciální jinak nedostupné nebo drahé součástky.. Pokud někdo opravuje nebo něco bastlí, tak dělá z nových - cena součástky je zlomková položka, nejvíc je čas a znalosti.. A dávat někam starý relátko nebo kondík je nesmysl. Možná tak celý funkční řídicí jednotky apod., ale i tak bude problém s odbytem...
0x
K tomu CRT - na YT jsem viděl videjko,kde týpek vytěžoval starou televizi. Byl od toho špinavý,jak hovado,hromada bince k ničemu,který bude muset nějak zlikvidovat a trochu mědi,ferritu,hliníku a železa. Spočítal,že vydělal asi 100kč,hrál si s tím půl hodiny. Zbyla mu hromada součástek,které chtěl prodat a zjistil,že to nikdo nechce.Do toho bych nešel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.