Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mohl by mi prosím někdo vysvětlit jak pracuje toto relé? Vím je, že je napájené 24V stejnosměrných.
Děkuji mnohokrát.
obecně pracuje tak že po stisku tlačítka TOTAL STOP T33-T34 rozepne všechny hlídané okruhy, nebo jednoduše řečeno stykač napájení, ale to nelze brát dogmaticky, protože jsou obvody, ketré potřebují pomalé zastavení...
Tak trochu praxe
Jde o Pilz PNOZ, předpokládám, že jde o nějaký stroj. Jde o dávno nepoužívaný model, dnes se používají programovatelné typy . Navíc tady jsou dva - bývá to tak, že jeden většinou ten nalevo, sepne jeden z okruhů toho pravého.
Na tom levém bývají zpravidla perimetrické ochrany (bumpery, koberce, lasery) no a ten pravý pak je dvouokruhový, kdy jeden okruh spíná to levé relé, přes druhý jde emergency řetězec - tedy stoptlačítka, tlakový spínač vzduchu, elmag zámky dvířek, watchdog CNC, software OK a pod. Pokud Vás to zajímá, meohu dát příklady zapojení, protože toto je typická dvojice používaná na dřevoobráběcích CNC, které servisuji. Nějaký bych měl mít i v regálu v dílně - už se to nepoužívá, spíš pro strýčka příhodu.
BTW - odtajníte, o jaký jde stroj? Docela mě to zajímá.
Prozradím není to tajemství. Frézovací centrum DC70. Výrobce deckel maho. Rok výroby 94 nebo 97. Je to stroj na železo. Dřevo nedělám V rozvaděci mám tři kusy tohodle modulu. Předělávám stroj na nový řídící systém, tak potřebuji vědět co to dělá. Prosím mohl byste mi napsat jaké svorky mám pospojovat aby se to sepnulo? Vim jen, že na A1,A2 musim dát 24V. Zkoušel sem tady na stole různé propojení, ale zatim se nedaří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.