Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdálená plocha na Android

Od: db47® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, řeším jeden problém. Mám tetu, která je naprostý IT analfabet a i tak primitivní úkoly jako odemknutí tabletu nebo přečtení zprávy na WhatsApp jí dělá velké potíže. Bohužel tím, že jsem v karanténě a i za normálních okolností není pro mě jednoduché za ní neustále jezdit. Také tím, že se v tom nevyzná, tak po telefonu mě zahlcuje naprosto zbytečnými informacemi, když jí tam něco nefunguje, a ani moje trpělivost není bezedný kelímek z KFC :D, tudíž potřeboval bych nějakým způsobem sledovat její plochu a radit jí co kde má zmáčknout přesně podle toho co vidím na její ploše stejně, jak kdybych u ní seděl.
Zkrátka potřeboval bych
- Zrcadlení její plochy ke mně (koncové zařízení může být iPad nebo W10 počítače), něco na styl zrcadlení z tabletu na Chromecast
- Nechci, aby aplikace na Androidu mohla převzít řízení nad tabletem, stačí pouze přenos obrazu
Poradila by mi nějaká dobrá duše, co by mi nejvíce splnilo můj záměr? :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Teamviewer je multiplatforma. Ten by měl jít na všech (android. Win. Aple.)

hodnocení

3x

Zkus Anydesk, anydesk.com/... Používám ho tedy jen dva počítače, ale mělo by to jít i na Android. A když vemeš zkušební verzi jen pro dva přístroje, tak je zdarma.

hodnocení

2x

Teamviewer (mínus - zadara jen při potvrzení, že pro domácí užití, ale sledují užívání a často se někomu přepne do placené profi a je téměř nemožné odinstalovat a znovu instalovat verzi zadara - zažráno do systému), nebo Anydesk (zadara, minus - údajně někomu se špatně ovládá z Android telefonu). Jak výše uváděno.

Osobně:

- v práci máme placený Teamviewer (Windows i servery, na Android u Samsung telefonů)

- doma a v rodině Anydesk (Android, Ubuntu, Windows 10) a spokojenost

Dodávám. S nastaveními si pohrát. Vypnout, co není potřeba (vzdálený tisk, zvuk...), na nekvalitních linkách snížit rozlišení a tak dále.

hodnocení

Super, děkuji za srovnávací analýzu :) Jinak linka k tetě je 100 D / 10 U Mbit/s, u mě 500 D / 500 U Mbit/s, přičemž obojí je optika, to by mělo snad být dost :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]