Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nové tv

Od: jirkaby* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den.

Chci si pořídit novou TV a váhám mezi značkami JVC a Hisense. Nějaké zkušenosti, doporučení,...?

Předem děkuji za odpovědi.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

evzen
hodnocení

2x
Namísto značek nám nejprve napište svůj rozpočet, pozorovací vzdálenost a převažující zdroj přijímaného signálu a využití TV. Mimochodem proč zrovna tyto značky? JVC je turecký lowend, u Hisense už se dá najít něco obstojného.
jirkaby*
hodnocení

Cena max. do 15 tis. rozlišení 4K, úhlopříčka 50 palců, ale nechci Samsung. Tu jsem teď měl 5 let a odešla.

Poskytovatel TV příjmu O2.

Za každou radu budu rád.

Moc děkuji.

evzen
Sledujete TV spíše ve dne nebo večer a sledujete TV i z úhlu? Je to důležité pro jeden z podstatných parametrů TV a to je typ panelu. IPS panel - větší pozorovací úhly, jasnější obraz, horší podání černé nebo VA panel - horší pozorovací úhly, nižší jas, ale lepší podání černé a obecně tmavých scén. Ještě bych se přimlouval za přímé podsvícení panelu /Direct led/ kdy je větší šance na rovnoměrně podsvícení obrazovky. Podívejte se na stránky avmania.cz kde je výborné diskusní fórum ohledně výběru TV.

Ten Samsung vydržel docela dost. Dnešní TV dost často odchází brzy po záruce. Na značce vůbec nezáleží.

jirkaby*
hodnocení

Protože směnuju tak na TV koukám jak během dne, tak i večer. Na stránku kouknu. Dík za doporučení.

evzen
Jestli trváte na Hisense tak do 15000 je nejlepší co můžete koupít Hisense 50U7QF.
jirkaby*
hodnocení

Vyloženě na značce netrvám, mám tak jakoby předvybrané tyto dvě - ptal jsem se právě na názory ostatních.

mil®
hodnocení

2x

Je to ouplně jedno po vlastní zkušenosti. Po dvou letech vyhodit ánžto oprava je drahá.

hodnocení

0x

Je to úplně fuk. Na tvém místě bych spíš dal dohromady tvé představy s tím, co která z těch TV umí.

jm
hodnocení

0x
evzen
To nemyslíte vážně že?
jm
Kdykoliv navrhnu Oravu, jsou tyto reakce neznalých. Tv doma nemáte a pamatujete si černobílou Oravu z 1966, proto ty předsudky.
re4zon
Ja Oravu nemam, ale par jsem jich videl. A fakt ne, dekuju pekne. Za 8 litru dejme tomu, ale za 15 se da uz koupit slusna televize a ne tahle hruza.
A jen pro presnost, ostatni kritizujes za predsudky a sam patris do kategorie "vim prd, ale koupil jsem si to a budu to cpat vsem".

jm
Nedávno mne navštívil kamarád, co si pořídil dvakrát dražší tv. Koukal a divil se. Chválil a Oravou byl překvapený. Mám ji čtvrtý rok, jsem nadšený a proto doporučuji. Za 15 tis kolega radí, že je to úplně jedno. Já doporučuji za 9 a jsem špatný. Nerozumím tomu.

hodnocení

0x

zde porovnání na heurece - rozdíl je vlastně jen v ceně a systému android, který na TV osobně považuji za naprosto zbytečný.

Střeva jsou v podstatě stejný od stejného čínského výrobce, jenom montovna narazí jiný rámeček na přední část. A to je důvod toho rozdílu v ceně.

hodnocení

0x

Hisense

Já si vybral na standardní koukání tuto značku, která mi při přepnutí ukáže na pár vteřit hodně informací. Třeba datum, čas, co dávají, jak dlouho to ještě poběží, v kolik začne další pořad, co to bude.

Samozřejmě že ne vše potřebuji vědět najednou. Některé televize to neumí.Jelikož používám 4 televize, tak vítám tuto možnost.

(Ještě kdyby všechny ovladače měly podobná tlačítka)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]