Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínání routru

Od: routr odpovědí: 14 změna:
Mám nový domácí wifiroutr a v návodu není nic o nutnosti vypínání, tak by mě zajímalo zda vypínáte wifi pravidelně třeba na noc, nebo necháváte routr stále zapnutý bez problému.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Stale zapnuty, vypinam jen pri delsi nepritomnosti napr. dovolena...

hodnocení

4x
Necháváme zapnutý.
Vše v pořádku :)

hodnocení

2x
Běžně se router nevypina nikdy, ale občas se hodí ho restartovat.

111®
hodnocení

1x

proč tam není nic o vypínáí má jednoduchý důvod, je to vpodstatě telekomunikační zařízení a ta se nevypínají..

Provideři nemají rádi vypínání. Zaplavuje jim to zbytečně logy a případně špatně vyhodnocuje diagnostika sítí (poruch).

hm*

Nevidím důvod, proč bych si cokoliv neměl vypnout, kdykoliv budu chtít.

ISP (ty co jsou wifi) nemaj rádi vypínání klientských WiFi, které mají připojené na body- kvůli konfigurací sítě- ladění kanálů, připojení na jiný bod atd. Ale WiFi router, který je až za tak ten mu je šumák.
U těch kabelových poskytovatelů je to celkem fuk.

hodnocení

0x

Router i druhý router předělaný na Access point u mě běží non-stop a jednou do měsíce se podívám na aktualizace, stáhnu si zálohu konfigurace a následně po aktualizaci udělám ještě jeden restart. Zatím jsem nemusel restartovat mimořádně. Lepší routery a firmware jsou velmi stabilní a počítají s non-stop provozem jako třeba Ubiquiti, Cisco, MikroTik (můj případ) nebo některé TP-LINK série Omada.

hm*
hodnocení

0x

Takovýto dotaz tu už byl několikrát. Někdo nechává, někdo vypíná. Já vypínám (resp. vypínají mi to spínací hodiny).

jm
hodnocení

0x
Vypínal jsem WiFi jen v případě potřeby ukončit synovi hraní. Teď právě instaluji ax73 a bude mi stačit kliknout do telefonu, takže nechám zapnuto klidně 3 roky

hodnocení

0x

Vypínám jen když jedu na delší dobu pryč. Třebas na týden.

hodnocení

0x

Jeden čas jsem vypínal jen WiFi. Router to uměl, tak jsem to na noc vypínal. Nový router to tedy taky umí, ale už to nevypínám, naposledy byl vypnutý někdy v lednu, když dráteníkům spadnul strom na pětatřicítku a byly jsme chvilku potmě.

nejsempravnik
hodnocení

0x

Router nevypínáme, ani když jedeme pryč na měsíc. Vypínat ho na noc mi přijde úplně nesmyslné. Jeho spotřeba je minimální a na nonstop provoz je stavěný... Telefon přece taky na noc nevypínáte :)

sirokko
hodnocení

0x

Navíc ten opruz, než to naběhne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]