Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Media server nefunguje přes LAN kabel v TV

Od: aaa odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám LG televizi, a rád bych využil funkci media server, nastavený jej mám a funguje v TV pouze pokud je připojena k wifi, ale při připojení kabelem, nefunguje a PC jej nevidí.

Poradíte prosím co s tím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíte si vytvoriť v PC domácu sieť v ktorej bude aj telvízor a potom nastaviť zdielanie a povoliť datový tok. Niečo ako na princípu pripojenia tlačiarne.

doplněno 05.03.21 10:36:

Ja mám Win 7. Idete cez ovladacie panely,sieť a internet a potom centrum sieťových prípojení a zdielania. Tam sa to nastavuje.

aaa
hodnocení

jak to myslíte?

Jakože nejsem nějaký IT technik :).

Router mám, WIFI funguje a media server taky funguje, ale jen při bezdrátovém připojení. Bohužel přes LAN ne a nevím jak docílit toho aby to šlo i přes LAN

aaa
No já mám media server nastavený.
On funguje normálně, ale pouze když se připojím s televizí přes WiFi. Jinak přes LAN nejde.
Nevím proč nejde obojí.

hodnocení

0x

Možná bych viděl problém v tom, že LAN a Wi-Fi jsou dvě různá síťová rozhraní na TV a každé má svou MAC a IP adresu. Tudíž pro PC je to de facto jiná televize a je potřebu znovu nastavit sdílení jako by to byla nová televize :) Asi podobně jako kdybyste síťovou tiskárnu přepojil z Wi-Fi na ethernet (minimálně se změní IP a MAC adresa)
Pak se nabízí další varianta, jestli náhodou neběží Wi-Fi na jiné podsíti jak LAN. Zkontrolujte si v menu TV a nastavení počítače, jaké mají IP adresy, musí být ve stejné podsíti, takže pokud má TV třeba 172.16.0.11 a PC 172.16.0.15 a oba mají masku 255.255.255.0 (/24), pak není problém, ale pokud by byly třeba adres 172.16.0.11 a 172.16.1.45, pak už je problém na běžném 255.255.255.0 (/24) subnetu. Na routeru si ještě ověřte, jestli náhodou nejsou u Wi-Fi karet zaškrtnuté položky AP isolation nebo Wireless isolation, pokud ano, pak fungují jak firewall a neumožní napřímo v LAN síti komunkovat zařízení z Wi-Fi a z ethernet zásuvek. Ještě pro jistotu se mrkněte, jestli (pokud tuto položku má váš router), jestli je Wi-Fi karta na routeruv režimu "bridged". Jak to může vypadat viz screenshot, kde jsem obě položky zvýraznil

Media server nefunguje přes LAN kabel v TV

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]