Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s WiFi modulem ESP8266 ESP-01S

Od: bohumil® odpovědí: 2 změna:

Měl bych zájem nějak využít tento WiFi modul - "ESP8266 ESP-01S 5V WiFi reléový modul Věci Inteligentní domácí dálkový ovladač Přepínač pro telefon Arduino APP ESP01S Bezdrátový modul WIFI".
Pro dálkové ovládání mobilem. Nemáte někdo s tímto zkušenosti, o co jde, jak to funguje, co je k tomu potřeba a jak se to dá využívat? Díky za reakce a rady.

aliexpress.com/...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám ho koupený v šuplíku, loni jsem si s tím hrál. Nakonec jsem zvolil Tuya popř Sonoff (Wifi). Jsou to jednoduché věci - zásuvky, spínače, termostaty apd které lze ovládat přes wifi odkudkoli a dokonce je vzájemně provázat. Např pokud jeden bude mít teplotu x°C spustí se druhý a tím i třetí apd. Věřím tomu více než Arduinu. Třeba to bude zajímavá cesta i pro vás.

Kvůli termostatu volím Tuya, kde jsem si vybral lépe. Můžu si nastavit, že pokud se mi sepne spínač 1 nastaví se termostat na teplotu 22°C apd.

Na Ali to vychází cenově dobře.

Mělo by tím jít doprogramovat i podle věcí získaných přes API! ;)

Zkušenosti s WiFi modulem ESP8266 ESP-01S

hodnocení

0x

ESP 8266 je 32 bitovy jednocipovy procesor s Wifi rozhranim. Da sa programovat cez Arduino prostredie. Vy k tomu mate este rele, ktore vie spinat okolo 10A / 250 V odporovej zataze. Cize ked si spravite podla navodu z netu programcek pre Arduino, nahrate ho do modulu, potom viete cez web stranku otvorenu na mobile zapnut / vypnut rele. Pozor, len vo vasej domacej sieti na tej istej wifine, nie cez pol zemegule. To by ste museli mat staticku IP adresu a modul pristupny zvonku.

Dalej to potrebuje napajanie 5V jednosmernych, okolo 100mA max pri zopnutom rele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]