Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr bubnu sprodlužovacím kabelem

Od: radekv odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, občas potřebuji natáhnout prodlužovací kabel a pak ho složitě smotávám. Uvažuji o bubnu 25m o tomto: m.heureka.cz/...
Nevíte zda něco výdrží ten kabel? Jde mi o to abych ho za pár let nekupoval znova, protože steřel, děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Běžně používám 25 metrové kabely na zahradě (k sekačce,. Kabel nemotám . Jednotlivé délky smyček se vytvoří roztažením ramen a přiložením k předchozí smyčce .

Ověřeneo generacemi. Kabel se následně nepřekrucuje, neuzluje.

:) Dalo mi práci i mou první manželku uvedený způsob naučit. Jiný od té doby neužívá.

Ukázka na malé smyčce

hodnocení

2x

Hlavne pozor na uplne rozmotanie pri vacsej zatazi, inak to moze skoncit roztavenim a specenim kabla na bubne. Pre vrtacku / flexu je to jedno, ale napr ohrievac 2kW je vela.

tomas11*
hodnocení

2x

ereka.cz/...

10let používám s průřezem 1,5mm - není problém PVC nic se mu neděje , to bych měl problém že spíše steří ta guma než PVC

doplněno 01.03.21 14:28:

tady tedy ten gumový

doplněno 01.03.21 14:39:

a doplním - pro vás jak jsem teď četl na co to chcete je ten váš naprosto dostačující , od jara do podzimu jej používám deně .

jm
hodnocení

0x
Za 300 v akci buben na zahradní hadici, 30 metrů kvalitního kabelů a kvalitní koncovky. Kabel pro 16A.
Výběr bubnu sprodlužovacím kabelem

111®
hodnocení

0x

jde o to k čemu ho potřebujete, protože se dělá jak s odvinovací vidlicí, tak s odvinovací zásuvkou pro sekačky...

hodnocení

0x
Pokud prodlužku používáte venku nebo za nízkých teplot musí být gumový kabel.
emos.cz/...

Nemusí, ale je lepší.

Především se musíte podívat co udává výrobce v návodu. U plastových prodlužováku s kterými jsem se setkal byly určeny k používání v základním prostředí, to jest ne za mrazu, ne při zámečnických pracech ne v zemědělství.

radekv
hodnocení

Potřebuji ho občas venku pro vrtačku, flexu a jindy uvnitř.
Ten co jsem dal do odkazu je vhodný?
Děkuji
jm
Není, kolega vám dal odkaz na gumové typy. Nešetřete na nich.
jm
I když já bych doporučil spíše 2,5mm2

Kabel z Vašeho odkazu Vám pro Vámi uvedené účely naprosto stačí. Samozřejmě průřez 2,5 mm2 by byl lepší, ale není nutný.

hodnocení

0x
Pro montaze je dobry tento. Dobre se namotava, pouzivame je vice nez 10let. svarecky-obchod.cz/...
radekv
hodnocení

A tento buben se namotává sám? Raději bych chtěl ruční motání aby se systém časem neunavil.
Buben drzim za rukojet a druhou rukou tocim s cudlikem na bubnu. Je to urcite rychlejsi nez rucni smotavani a hlavne v aute se nic nemota... nic se vevnitr nunavi. Zkuste to a uvidite.
radekv
hodnocení

Už to chápu, ono se točí ručně a kabel je schovaný uvnitř.
Pokud je to i gumový kabel tak super.
Ale potřeboval bych 25m, to jsem tam nenašel.

riva
hodnocení

0x

Pro občasné použití vydrží maximálně 20 let. Už jsem jeden po takové době opravoval - přelomil se vodič hned u zástrčky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]