Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl v kvalitě zvuku

Od: radim3* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, prosím o názor někoho, kdo s mojí situací má nějaké zkušenosti. Signál z CD přehrávače jde přes analogový vystup 2 cinch do zesilovače (používá se D/A prevodnik v přehrávači). Bude zvuk lepší, pokud pouziju externí prevodnik? Přehrávač má optický výstup. V případě, že bude zvuk lepší, tak prosím i o typ resp. model jaký mám koupit. Děkuji předem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Může být rozdíl a nemusí.
Záleží na celém audio řetězci (samozřejmě včetně reproduktorů) a na vašich uších.
Jestli to pro Vás má, nebo nemá smysl, to je nutno zjistit poslechem.
P.S. záleží také na konkrétní nahrávce, jak kvalitně je pořízena a kým.
radim3*
hodnocení

Děkuji, všichni to vysvětlují jako velkou neznámou. Ja si myslím, že každý výrobce dává do přehrávače převodník určitých parametrů z nějakých důvodů. Ještě jednou děkuji.
hm*

Já si myslím, že v tom rozdíl nebude.

hodnocení

2x

Myslím, že D/A převodník bude v celém zvukovém řetězci prakticky tou poslední součástí, která kvalitu výsledného zvuku ovlivní. Takže bych se tím na tvém místě nezabýval.

doplněno 28.02.21 14:45:

@111: Netuším, co bych ti měl blíže popisovat.

111®

a na to jsi došel jak? popiš mi to blíže...

111®
hodnocení

1x

na tohle není jednoduchá odpověď ale záleží na tom jak málo , nebo jak moc se výsledný anlog shoduje s původním signálem před digitalizací, v tom je ten problém a to by se snad dalo vypozorovat pouze osciloskopem, jestli ten dekódovaný digitám na analog , jestli ten výsledek analogový je málo nebo moc zubatý, protože analog čistý se z toho získat nedá...vždy tam bude nějaké zkreslení...

111®
hodnocení

0x

no to se musí srovnat parametry, pro rozsah frekvencí 20Hz - 20kHZ se poižívá vzorkovací frekvence 44kHz . Pokud oba pževodníky používají stejné frekvence pro převod zpět na analog, neměl by být rozdíl. Píši "neměl" , protože nevíme jak kvalitní je další zpracování, jestli je na výstupu ještě nějaký zesilovač a v jaké kvalitě...než to strčíš do zesilovače jako takového.

radim3*
hodnocení

Děkuji, takže je to výkřik do neznáma. Ja jsem přemýšlel o nějakém lepším převodníku (cca 5.000),používám T SL PS 770D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]