Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím jako důchodkyně o radu. Ráda čtu, knihony nefungují...Koupila jsem si čtečku,ale vzhledem k omezeným financím jen levnou, Basic. S ovládáním jsem neměla problém,ale nevyhovovala mi, vrátila jsem ji. V obchodě jsem zkusila dražší, sofistikovanější, ta je výborná, vyhovuje mi, ale na tu nemám. Ráda bych koupila jen na čtení tablet, mám nabídky i na použité ve slušném stavu. Tablet jsem měla, nemám s ním obtíže, ani se čtením pes něj. Jaký rozměr ale hledat? A jak tam přetáhnu knihy, nějakým USB kabelem z počítače? Wifi nemám, s bluetooth neumím. Takže mám hledat tablet podporující čtení knih? Budu muset koupit stejně nový mobil - co koupit s větším displejem a číst přes něj? Jaký?Nemám moc peněz.Děkuji.
Žádný... žádný tablet nedokáže v kvalitě zobrazení textu nahradit čtečku. Zatímco čtečka s displejem e-ink připomíná potištěný papír, tablet s klasickým displejem namáhá oči.
Co jste měla za čtečku a v čem Vám nevyhovovala?
Já už roky používám Kindle od Amazonu (mám už druhou) a za jinou bych neměnil a určitě bych místo ní nechtěl tablet.
Pominu-li zátěž pro oči (a to tím více že starší paní už ai nemá oči jako mladice), tak je zde ještě jeden problém. Pokud se e-knihy půjčují, tak se předpokládá čtečka která obsahuje ochranu zapůjčeného obsahy (DRM). A to si myslím že tablet s aplikací nezajistí. To půjčování podporují i veřejné knihovny, například brněnská Mahenova knihovna.
Víte, jsem toho názoru, že byste si měla koupit novou čtečku a prodávají se už i dost levné. Hlavně se koukejte, jestli má české menu. To je pro Vás dost důležité.
Přes kabel USB tam nastrkáte spoustu e-knížek, já osobně si je stahuju na uloz.to, je to malinké, takže Vám to peněz nesebere moc, když nemáte wifi.. některé si kupuji. Je to velká zábava a co se týče telefonu, nepíšete, jakou máte představu. Na smartphone by se Vám četlo špatně, zkusila jsem to na dučim a nebylo to nic moc.
Dívala jsem se na net - nejlevnější jsem na Alze viděla tento smartphone -
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.