Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVB-T2 - Nechtějí se objevit všechny tv stanice

Od: martin32* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, rovnou říkám že se ohledně DVB-T2 skoro vůbec nevyznám tak se omlouvám pokud něco napíšu špatně, každopádně mám problém. Mám dvě televize, na obou jsem měl všechny tv stanice které jsem chtěl, ale včera mi na jedné televizi zmizeli některé tv stanice na mé druhé televizi pořád všechny jsou, zkoušel jsem automatické hledání tak i ruční hledání jsem nastavil na kanál v mé lokalitě ale objeví se tam jen některé tv stanice nevím co s tím.. na té druhé televizi mám vše stejně a mám tam všechny tv stanice.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ty televize asi nebudou vážit 50kg, takže tu problémovou televizi vem a přenes ji k druhé televizi. Pak připoj koaxilní kabel a zkus naladit (vyhledat) programy. Když tam ta televize zobrazí všechny programy, tak je problém v přívodu signálu (konektor, kabel, rozbočovač). Když ani po přestěhování televize nepůjdou všechny programy, tak může být problém v televizi.

Takovýmto způsobem bych já zkusil zúžit okruh možných závad.

hodnocení

0x
Má každá televize svou anténu, nebo jsou napojeny na spolešnou anténu?
martin32*
hodnocení

Myslím že na stejnou, ale nevím to jistě, ale pokud by každá měla svou tak či tak je divné že vždy měli stejné stanice a najednou z té jedné televize některé zmizeli.

Na tv co tam jdou ty programy tak koukněte v nastavení na jaký kanál je chytáte a zkontrolujte jestli na druhé tv máte signál
martin32*
hodnocení

Obě televize jsou připojeny na stejný kanál a mají signál ale na té jedné televizi se prostě nechtějí objevit všechny stanice.

Síla signálu je důležitý ukazatel, důležitější je ukazatel je kvalita signálu.
Zkoušel jste ruční ladění?

Nejde o "kanály", ale o t.zv. multiplexy. A různé stanice jsou vysílány na různých multiplexech a tyto zase z různých zdrojů (vyilačů/převaděčů). A pak záleží na citlivosti tunerů jednotlivých TV. U jedné mohou jít naladit všechny stanice (multiplexy), u druhé pouze některé. Ovšem pokud už na DVB-T2 šly obě a pouze nyní nejde ta jedna, typoval bych to nejspíš na přívod signáu pro tuto TV (bod napojení koaxiálního kabelu-zásuvka, vlastní kabel, případně vstupní zdířka TV). Možné je jak přerušení signálového vodiče a spojů, tak i případně zkrat mezi vodičem a stíněním.

kare
hodnocení

0x
Bydlíte v domě či v paneláku? Jaký máte rozbočovač a koaxiály k televizím? Máte poměrově vyvážené větve? Televize jsou s tunerem či bez, máte STB? Máte vypnuté napájení zesilovače v TV či STB? Dvb-t2 podléhá víc rušení a je nutné mít vše v bezvadném stavu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]