Jsem závislá na telefonu- jak postupně snižovat,jak se toho zbavit a omezit?
Od:zavislackaodpovědí:12změna:
Hezký den všem, Jsem zavislá na telefonu. Dřív jsem nebyla,ale teď jak se nechodí do školy tak je to hrozné. Poradíte mi prosím jak se toho zbavit,omezit či úplně přestat být na telefonu? Mnohokrát děkuji.
zaleží jak to jako závislost bereš - jestli jsi hodně na messengeru, insta a podobně, ještě to nemusí znamenat, že jsi závislá.
Pokud máš ale ten pocit, zkus si třeba při práci dát mobil do jiné místnosti a dělat fakt jen tu práci. Až budeš mít třeba ten úkol do školy hotový, mobil si nechej za odměnu po dokončené práci. Určitě se ohlašuj ze sociálních sítí a nechej si aktivní jen messenger.
Chápu, že je to těžké, ale třeba pokud půjdeš s někým ven fakt se jen bav s tím člověkem a nečuč do telefonu. Zkuste si to říct třeba obě a za celou dobu pobytu nikdo nesmí vytáhnout telefon.
Kámoška má podobný problém a když jí někdo něco řekně, tak hned že závislá není a nevadí jí to a že je to její věc... a když někde sedíme tak furt jen scroluje instagram a pdoobně a řekne že je to stejně jedno, že si z toho ig 99% nepamatuje :D takže jsi na tom lépe než ostatní!
dej se cestou postupného snižování a rozhodně ne drastického odmítnutí telefonu - byl by asi absťák
takže to, že si to uvědomuješ je první krok a vydrž!
Jsou appky hlídající čas na telefonu s možností omezit přístup. Další účinná možnost je přejít na tlačítkový telefon. Je to úžasné, když máš u sebe najednou několikagramový minipřístroj s desetidenní výdrží. Já teď třeba zablokoval facebook účet a hned mám minimálně o polovinu méně důvodů být na mobilu. Mesenger dál funguje, takže psát zprávy můžeš(pokud teda nevypisuješ celé dny "důležité" věci) Pak jsou takové jednoduché pravidla, např. nebrat si telefon přímo k sobě - měj ho ve vedlejší místnosti(chodba) - příchozí hovor uslyšíš. Místo čučení do mobilu zkus třeba číst knihy. Hlavní je, že si závislost dokážeš přiznat, určitě s tím něco pozitivního uděláš. Držím palce.
Zdravím. Požádejte o pomoc nějakého člena rodiny. Domluvte se s ním, že Vám bude nápomocný v tom, že bude mít Váš telefon u sebe (třeba i vypnutý) a bude Vám ho půjčovat např. po třech hodinách, na půl hodiny (aby Vás to nelákalo) než sama sebe dokážete ohlídat sama.
Jsou dvě metody, jak skončit s jakoukoliv závislostí. 1.Přestat ihned a úplně. 2. Postupně omezovat.
Přestat ihned a úplně je z hlediska pevné vůle snažší. Prostě telefon vypni a někam ho ukliď. Nevýhoda v tomto případě je, že se ani tobě nikdo nedovolá.
Postupné omezování můžeš řešit třeba tak, že třeba nabiješ mobil pouze 1x za 3 dny. Když si ho vybiješ za půl dne, máš pak 2,5 dne smůlu.
V obou případech musíš především chtít ty, nemá smysl, aby něko učil odvykat tebe. To skončí tajným nabíjením, stejně jako u alkoholika schovanou lahví.
Známý z bývalé práce nechtěl, aby mu 14 letý kluk uplně zblbnul, tak ho zavalil prací a ukoly, kluk byl rád, když měl čas večer před spaním. Závislost odboural po týdnu, ale ztratil pár kamárádů. Takže metody jsou různé...Ale všechny cesty vedou do Říma...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.