U Laserové nemá co zaschnout. Pokud chcete inkoustovou, zkuste s tankovým systémem, prý nezasychají (aspoň zdaleka ne tolik jako klasika). Teď mám doma čerstvě Epson L3150, tak můžu časem poreferovat, zatím jsem i přes vyšší pořizovací cenu velmi spokojený. Kupoval jsem ji asi za 4100 Kč. doplněno 19.02.21 16:17: Jen nezkoušejte tisknout fotky na přibalený fotopapír, ten je fakt tragický. Myslel jsem, že je to tiskárnou, ale při použití jiného je výsledek několikanásobně lepší
Máme inkoustovku asi 5 let, Canon Pixma 5350, normální náplně, žádný tank, kolikrát netisknu třeba 3 - 4 měsíce a ještě se mi nestalo, že by nějaká náplň zaschla.
Pravda, nejrychlejší zrovna není a na jekot jehliček si holt musíte zvyknut . Mám 24 jehličkovou Epsonku a při nové pásce si při běžném pohledu rozdílu mezi výtiskem na ní a na laserovém Samsungu prakticky nevšimnete (tak po 1/2 roce už je ovšem tisk trochu světlejší). Navíc umí i průpis, což oceníte třeba při vyplňování samopropisovacích tiskopisů. Její provoz mě stojí cca 150 Kč ročně. Provoz té laserovky je víc, než desetkrát drašší.
Jediný její nedostatek je, že je černobílá (na tisk textu zcela postačuje) a že jsem nenašel ovladač pro Win 10.
Tiskárna Brailova písma, která pouze vytlačuje papír v určených místech
astik
Děkuju za rady náplně jsou dnes dražší, jak samotná tiskárna. A když ji máte doma, kde stále netisknete, tak se stane, že vyschne. Už se mi to stalo a cena nových náplní... UF! Bohužel se v dnešní době bez tiskárny skoro neobejdete.
Náplně drahé? Ale kde jste... Originální lahvička jedné barvy pro Epson L3050 je kolem 160 Kč. Vydrží to několik tisíc stran. To se vám zdá drahé? Drahé by to bylo kdyby to byl toner do laseru.
@astik Drahé náplně jsou jen pro ty nejlevnější šunty, kde se spíš vyplatí koupit celou novou tiskárnu, než novou náplň.
Když zainvestujete trošku více, je cena toneru nižší. Nicméně i ta se odvíjí od technologie tisku. Inkousty jsou levnější, ale jak píšete, zasychají. Laser je dražší, ale nikdy nezaschne.
Nech bejt. Na jednom ústavu na fakultě si před několika lety z nějakého grantu koupili malou stolní lejzrovku, samozřejmě barevnou, hp. Výdrž miniaturních tonerů byla na prd. A když se z ceny tonerů spočítala cena tisku, tak bylo rozhodnuto - pujde okamžitě pryč. Ale na stole vypada hezky.
Mám laserové tiskárny HP LJ 5L z roku 1995 a tonery staré také 15 let a pracují bezvadně dodnes, na občasné tisknutí paráda ) Bohužel ale z iOS to netiskne, už jen přes Windows.
inkoust? Tak ta tiskárna sice stojí méně jak toner, ale ty problémy s tiskem! Proč asi? Výrobce dotuje tiskárnu a vydělává na spotřebáku!
Slušná inkoustovka nestojí srovnatelně jako inkoust do ní, to jen šunty. Epson stojí kolem 4000 a 4 inkousty na rok i více asi 700.
ladis*
Laserovky dnes začínají na 1500 Kč
astik
Epson jsem měla, cca za 3.500,- a náplň stála cca 1.500,-. Tiskla jsem většinou černobíle, ale když došla např. žlutá, tak jsem tisknout nemohla vůbec! Což je fakt na hlavu! To už nechci.
Mám inkoustovou tiskárnu Canon Pixma MG5350 asi osm let. Tisknu cca 20 listů měsíčně a zatím se mi nikdy nestalo, že by inkoust zaschl. Používám jen alternativní náplně - je jich 5 a každá stojí 14 Kč. Spokojenost.
Mám tankový Canon první generace a vesele zaschne taky,jsou tam konečně skoro úplně stejné hlavy jako ty jednorázové cartridge a horší inkoust, a jako bonus jsou inkoustové nádrže níže než tiskové hlavy a když vyteče inkoust s propojovacích hadiček tak je těžký problém ten systém zase natankovat - tiskárna to neumí. Ale zase hlavy jdou oproti Epsonu vyndat,vyčistit a v zahraničí i koupit - u nás vám je ovšem Canon neprodá,sice si je na novou tiskárnu dáváte sám ale výměna prý vyžaduje odborný servis v ceně tiskárny,dokonce vám ani neřeknou číslo modelu těch hlav. Ale nová verze už je na tom prý lépe, dokonce jde doma vyndat zásobník použitého inkoustu (můj model ho má na pevno včetně hlášky,že je plný a mám zanés do servisu) a kupodivu levnější modely uvádí inkoust odolný zasichání, dražší ne. A ještě pozor oficiální cz distribuce inkoust je mnohem horší a ZUŘIVĚ zasichá oproti tomu stejnému z ciziny,, aspoň moje zkušenost. Takže Canon spíš nový model, bude dražší ale o něco lepší a má už aspoň mini displej a nějaké funkce jako multifunkční tiskárna.Epson prý tak nezasychá, a má lepší vybavu za lepší cenu, ale aspoň starší model má tiskové hlavy na pevno a jak zaschnou tak je to v... HP a Brother pravidelně končí v testech na konci. Jinou než tankovou inkoustovku bych bral jedině v případě že na ni jde koupit neoficiální tankový systém.Laser dobrý na dokumenty,ne na fotky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.