Nejste přihlášen/a.
Větší skartovačka papíru produkuje mikročástice (mikrořez), je to takový papírový prášek. Může se sypat do kontejneru na papír?
Já to tam sypu, do modrého kontejneru. Přesněji, nejdříve do mikrotenového pytle a pak i s pytlem do koňťasu.
No to mě zaráží, že v modrých kontejnerech často jsou igelitové pytle s rozdrceným papírem ze skartovaček. Co s tím pak dělají na třídících linkách? Pytle vyřazují, nebo obsah vysypou a zrecyklují?
Vždy, když to jde na třídičku, najdou něco, co v papíru být nemá. Ten můj mikroténový, slabý pytel, ASI roztrhnou a vysypou. Páč když to sypu do koňťasu, pak někdo nezavře poklop, lítá to po ulici...
No, problém je, že tímto způsobem zpracovaný papír je už nerecyklovatelný, je potřeba určitá délka vláken, aby to šlo znovu zpracovat...
Tak jsem ještě hledal a údajně jsem obětí rozšířené dezinformace. Papír ze skartovaček recyklovat lze...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.