Nejste přihlášen/a.
Potřebuji do mobilu (Android) přepsat telefonní čísla ze starých papírových adresářů. Upřímně mě ale nebaví čísla psát na samém telefonu (bolí z toho ruka), čísel je mnoho set, raději bych na počítači a potom je nějak přenesl do mobilu.
Existuje takový program, ve kterém na PC napíšu telefonní čísla a pak je zkopíruju do mobilu?
Ideální by byla funkce synchronizace, abych občas telefonní čísla z mobilu zálohoval, pokud mobil ztratím, ať mám čísla uložená i v počítači.
Naprosto jednoduše pomocí googlu. Přihlašte se stejným účtem jako máte v mobilu a kontakty uvidíte na počítači i v mobilu, můžete je přidávat, mazat, upravovat..
Zároveň je máte na googlu zálohované.
No, u Google Contacts je blbé, že špatně rozlišuje pořadí jména a příjmení. Na zadání je totiž jen jedno políčko. Když má někdo tři jména (cizinci), je s tím úplně problém. Pak nemohu na mobilu nastavit řazení dle příjmení, resp. v Google Contacts (webové verzi) vznikne chaos v pořadí jmen a příjmení.
Kontakty jsou pravidělně synchronizovány mezi telefonem a googlem. Pokud budete bez internetu, pořád jsou kontakty uloženy v mobilu a normálně funkční, to nemusíte mít strach. Internet je potřeba jen k předávání změn/nových kontaktů mezi googlem a mobilem.
Jak by to probíhalo v případě deaktivace účtu nevím, v každém případě je lepší pro jistotu mít udělanou i vlastní zálohu (třeba právě tím exportem do csv, nebo třeba přes již zmíněný MyPhoneExplorer).
Na tohle už spoustu let používám MyPhoneExplorer. Synchronizace parádní, velmi podrobně nastavitelná. Mám v něm i zazálohované všechny mobily celé rodiny x let dozadu, tak když já nebo někdo jiný shání kontakt na někoho z minulosti, vždy ho tam najdeme.
Pro maximální bezpečnost používám portable verzi na virtuálním disku.
Moc děkuji z atip, předpokládám, že jde o tento program - fjsoft.at/...
Vidím, že je i průběžně aktualizovaný.
Pokud dáš dokumentu formát VCF tak ho mobil identifikuje jako zálohu telefonních kontaktů.Pak stačí v mobilu v kontaktech najít volbu aktualizovat seznam ze zálohy a dovést ho na cestu k záloze třeba na sd kartu.
Pokud máš navíc ty papírové seznamy strojně tištěné, ne psané rukou, pak je můžeš místo opisování načíst programem OCR (rozpoznání textu)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.