Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu z PC zkopírovat telefonní čísla do mobilu?

Od: tonik* odpovědí: 10 změna:

Potřebuji do mobilu (Android) přepsat telefonní čísla ze starých papírových adresářů. Upřímně mě ale nebaví čísla psát na samém telefonu (bolí z toho ruka), čísel je mnoho set, raději bych na počítači a potom je nějak přenesl do mobilu.

Existuje takový program, ve kterém na PC napíšu telefonní čísla a pak je zkopíruju do mobilu?

Ideální by byla funkce synchronizace, abych občas telefonní čísla z mobilu zálohoval, pokud mobil ztratím, ať mám čísla uložená i v počítači.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

contacts.google.com/...

Naprosto jednoduše pomocí googlu. Přihlašte se stejným účtem jako máte v mobilu a kontakty uvidíte na počítači i v mobilu, můžete je přidávat, mazat, upravovat..

Zároveň je máte na googlu zálohované.

tonik*
hodnocení

No, u Google Contacts je blbé, že špatně rozlišuje pořadí jména a příjmení. Na zadání je totiž jen jedno políčko. Když má někdo tři jména (cizinci), je s tím úplně problém. Pak nemohu na mobilu nastavit řazení dle příjmení, resp. v Google Contacts (webové verzi) vznikne chaos v pořadí jmen a příjmení.

Stačí kliknout na "zobrazit více" a políček je až až

Můžu z PC zkopírovat telefonní čísla do mobilu?
tonik*
hodnocení

Máte pravdu, mátl mě popisek Zobrazit více "komentářů", asi tam chtěli napsat Zobrazit více polí.
Děkuji za popostrčení, ten Google asi nakonec bude nejlepším řešením. Koukám, že z Googlu to jde i exportovat do CSV, takže můžu průběžně ukládat data do počítače.
ALE! MÁM DOTAZ! Co když mi v mobilu nebude fungovat internet (třeba budu ve sklepě, nebo prostě bude výpadek mobilních dat či Wi-Fi, nebo bude mít výpadek Google, či dojde k nějaké chybě při autentizaci mezi mým mobilem a účtem v Googlu, nebo mi Google zablokuje účet...). Pak to znamená, že nebudu v mobilu schopen zobrazit telefonní čísla? Této části moc nerozumím.

Kontakty jsou pravidělně synchronizovány mezi telefonem a googlem. Pokud budete bez internetu, pořád jsou kontakty uloženy v mobilu a normálně funkční, to nemusíte mít strach. Internet je potřeba jen k předávání změn/nových kontaktů mezi googlem a mobilem.

Jak by to probíhalo v případě deaktivace účtu nevím, v každém případě je lepší pro jistotu mít udělanou i vlastní zálohu (třeba právě tím exportem do csv, nebo třeba přes již zmíněný MyPhoneExplorer).

tonik*
hodnocení

kicune*
hodnocení

3x

Na tohle už spoustu let používám MyPhoneExplorer. Synchronizace parádní, velmi podrobně nastavitelná. Mám v něm i zazálohované všechny mobily celé rodiny x let dozadu, tak když já nebo někdo jiný shání kontakt na někoho z minulosti, vždy ho tam najdeme.
Pro maximální bezpečnost používám portable verzi na virtuálním disku.

tonik*
hodnocení

Moc děkuji z atip, předpokládám, že jde o tento program - fjsoft.at/...

Vidím, že je i průběžně aktualizovaný.

kicune*

Ano to je přesně ono ;)

hodnocení

0x

Pokud dáš dokumentu formát VCF tak ho mobil identifikuje jako zálohu telefonních kontaktů.Pak stačí v mobilu v kontaktech najít volbu aktualizovat seznam ze zálohy a dovést ho na cestu k záloze třeba na sd kartu.

Pokud máš navíc ty papírové seznamy strojně tištěné, ne psané rukou, pak je můžeš místo opisování načíst programem OCR (rozpoznání textu)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]